ΚΡΗΤΗ

Στη βάση της Σούδας το Air Force One με τον Τραμπ για ολιγόωρη στάση

Στη βάση της Σούδας στην Κρήτη παρέμεινε για λίγες ώρες σήμερα τα ξημερώματα το προεδρικό αεροσκάφος Air orce One, που μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη για την κρίσιμη Σύνοδο με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, που θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Το αεροσκάφος έφτασε στην Κρήτη στις 3:07 το πρωί, προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο της Σούδας από την Ανατολική του πλευρά και κατευθύνθηκε μπροστά από το κεντρικό κτήριο της Αμερικανικής βάσης Σούδας για ανεφοδιασμό και απογειώθηκε από την δυτική πλευρά του αεροδρομίου στις 4:41 το πρωί.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας

Στη βάση αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είχαν ληφθεί ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Στον εναέριο χώρο του αεροδρομίου, πετούσε ελικόπτερο μέχρι και λίγο μετά την αναχώρηση του αεροσκάφους.

Τελικός προορισμός του Ντόναλντ Τραμπ είναι η αεροπορική βάση Paya Lebar στη Σιγκαπούρη.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκ θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση της Σιγκαπούρης.

Η ιστορική σύνοδος κορυφής Τραμπ – Κιμ της 12ης Ιουνίου αναμένεται να επικεντρωθεί στον τερματισμό των πυρηνικών προγραμμάτων της Πιονγκιάνγκ.