ΚΡΗΤΗ

Στη φυλακή οι δύο που είχαν ρημάξει τα σπίτια του Ηρακλείου

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο 41χρονος Ηρακλειώτης  και ο 39χρονος Αλβανός που κατηγορούνται για δεκάδες κλοπές.

Οι δύο κατηγορούνται από την ΕΛ.ΑΣ για 24 διαρρήξεις σε σπίτια του Ηρακλείου με τη μέθοδο της θραύσης του ομφαλού.

Μάλιστα στη δικογραφία αναφέρονται περιστατικά που δείχνουν ότι οι δύο δράστες έμπαιναν με άνεση σε όποιο σπίτι τους «γυάλιζε», αδιαφορώντας εάν βρίσκονται σε αυτό οι ιδιοκτήτες της οικίας.  Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία σε μία περίπτωση στο Ατσαλένιο  οι δύο κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν την πόρτα εισόδου μιας οικοδομής.

Στη συνέχεια  εισήλθαν σε παρακείμενη οικοδομή με ανασφάλιστη πόρτα εισόδου και από την οροφή της οικοδομής αυτής μεταπήδησαν στο μπαλκόνι της οικίας του παθόντα. Εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, εξερεύνησαν την οικία χωρίς να βρουν πολύτιμο αντικείμενο να αφαιρέσουν.

Έθραυσαν τον ομφαλό του σπιτιού και εσωτερικά και μέσω κλιμακοστασίου μετέβηκαν στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου ιδιοκτησίας της μητέρας του. Παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος θραύοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς, εισήλθαν και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 5000 ευρώ.

Σε μία άλλη περίπτωση και πάλι στο Ατσαλένιο αρχικά οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι της οικίας προκειμένου να εξακριβώσουν εάν εντός της οικίας υπήρχαν οι ένοικοι. Οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν εντός της οικίας αλλά κοιμούνταν και αγνόησαν το κουδούνι. Οι δράστες έθραυσαν τον ομφαλό της κλειδαριάς πόρτας εισόδου διαμερίσματος αλλά ο παθών ξύπνησε από τον ήχο πτώσης του τμήματος ομφαλού και άναψε το φως με αποτέλεσμα οι δράστες να μην ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Σε μια άλλη περίπτωση  στον Άγιο Ιωάννη  διέρρηξαν την πόρτα εισόδου οικοδομής και την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος σπάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 600 ευρώ. Σε σπίτι στις Μεσαμπελιές οι δύο κατηγορούμενοι  αφού διέρρηξαν πόρτα επί του κλιμακοστασίου οικοδομής και την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος σπάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 550  και διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας 1500 ευρώ.

Σε σπίτι στην περιοχή της Θερίσου  αφού διέρρηξαν την πόρτα εισόδου οικοδομής και την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος σπάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών, εισήλθαν στην οικία. Ο παθών βρισκόταν εντός της οικίας και ακούγοντας τον θόρυβο κατά τη διάρρηξη της πόρτας της οικίας του άναψε τα φώτα και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Σε σπίτι στην οδό Ανθέων στις Μεσαμπελιές οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι αφού διέρρηξαν την πόρτα εισόδου της οικίας σπάζοντας τον ομφαλό της κλειδαριάς, ερεύνησαν τον χώρο της κρεβατοκάμαρας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 χιλιάδων ευρώ.

Σε μία άλλη περίπτωση στα Νέα Αλάτσατα οι δύο δράστες δεν έκλεψαν μόνο κοσμήματα η αξία των οποίων ήταν 1000 ευρώ, αλλά και τρόφιμα από το ψυγείο!

Από σπίτι στη λεωφόρο Κνωσού οι κατηγορούμενοι φέρονται αφού διέρρηξαν την πόρτα ισογείου οικοδομής και την πόρτα εισόδου μεζονέτας θραύοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών, κατά το χρόνο που η παθούσα βρισκόταν εντός της οικίας της, αφαίρεσαν μια γυναικεία τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, δυο usb, το δελτίο ταυτότητας και την άδεια ικανότητας οδήγησής της και άλλα προσωπικά έγγραφα. Γερή «μπάζα»  έκαναν σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη όπου αφού μπήκαν με τον ίδιο τρόπο, κατηγορούνται ότι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ.

Τέλος σε μία από τις περιπτώσεις που υπάρχουν στη δικογραφία οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι από σπίτι στο Μασταμπά, όπου μπήκαν σπάζοντας τους ομφαλούς των κλειδαριών, έκλεψαν κοσμήματα αξίας 18 χιλιάδων ευρώ.

patris.gr