ΚΡΗΤΗ

Στη φυλακή οι 4 για τη ληστεία της γιαγιάς που εξέπνευσε

Ο “ΑΣΟΣ” ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο 5ος ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ

Τα αδιάσειστα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και η ένορκη κατάθεση-«φωτιά» 34χρονου μάρτυρα έδειξαν τον δρόμο της φυλακής  για τους τέσσερις από τους πέντε άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στην τραγική υπόθεση της 88χρονης γιαγιάς από τη Ζήρο, η οποία έπεσε θύμα οργανωμένης ληστείας μέσα στο σπίτι της, κακοποιήθηκε και εν τέλει εξέπνευσε στο Νοσοκομείο Σητείας.

Κάμερες, τηλέφωνα και μία κατάθεση καταπέλτης «εγκλώβισαν» τους τέσσερις εμπλεκόμενους, οι οποίοι ήδη από το προανακριτικό στάδιο ομολόγησαν επιμέρους πράγματα ως προς τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μετά τις χθεσινές απολογίες τους ενώπιον των δικαστικών Αρχών Λασιθίου, άπαντες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ως προς τον πέμπτο εμπλεκόμενο, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Κατά την Αστυνομία φέρεται ως ένας εκ των τριών που μπήκαν μέσα στο σπίτι της γιαγιάς. Λίγες ημέρες μετά τη ληστεία έφυγε εκτός Ελλάδος, παραβιάζοντας μάλιστα τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί για ποινική υπόθεση.

Ουδείς από τους τέσσερις  αποδέχεται ότι χτύπησε την άτυχη γιαγιά στο κεφάλι και με τον τρόπο τους, άμεσα ή έμμεσα, δείχνουν, όπως έχει γράψει η “Π”, προς την κατεύθυνση του κατηγορούμενου που διαφεύγει.

Μέσα από τη δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι πέντε αναχώρησαν από το Ηράκλειο με σκοπό να μεταβούν στη Ζήρο για να ληστέψουν την γιαγιά.

Παρέμειναν στο σπίτι της ηλικιωμένης για μία ώρα και καταγράφονται να αναχωρούν από ‘κει γύρω στις 11.35 τη νύχτα του Σαββάτου και να επιστρέφουν στο Ηράκλειο περίπου στις 2 τα ξημερώματα.

Η ένορκη κατάθεση ελήφθη την ημέρα των συλλήψεων των κατηγορουμένων και ήταν ο κρυφός… άσος στο μανίκι των αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Το πρόσωπο αυτό είναι ένας 34χρονος Αλβανός, ο οποίος διαμένει στο Ηράκλειο, και στον οποίο, όπως αποκαλύπτεται, είχε προταθεί από κατηγορούμενους να συμμετάσχει στην «καταδρομικού τύπου» εισβολή στο σπίτι της γιαγιάς τη μοιραία νύχτα.

Η ΕΛΑΣ έφθασε στα ίχνη του όταν διαπιστώθηκε από τα αποτελέσματα που έφθασαν στη διάθεσή της ότι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τέλεση της ληστείας, ο 34χρονος είχε ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες με δύο εκ των κατηγορουμένων που φέρονται να είχαν φυσική παρουσία στον τόπο του εγκλήματος.

Αναπόφευκτα το πρόσωπο αυτό τέθηκε στο κάδρο των ερευνών, έπρεπε όμως να διερευνηθεί περαιτέρω ο ρόλος του, δεδομένου ότι βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά από τη Ζήρο και άρα δεν είχε φυσική παρουσία. Στη διάρκεια της ένορκης κατάθεσης που έδωσε, πριν λίγες ημέρες, παραδέχτηκε ότι γνώριζε από τους ίδιους τους κατηγορούμενους τις προθέσεις και τα σχέδιά τους αναφορικά με την 88χρονη.

Γνώριζε ποια μέρα θα μετέβαιναν στη Ζήρο, γνώριζε και τι επακολούθησε. Αποκάλυψε ακόμα ότι είχε προταθεί και στον ίδιο να συμμετάσχει στη ληστεία αλλά αρνήθηκε. Μάλιστα κατονομάζει και ποιος είναι ο κατηγορούμενος που τον προσέγγισε για να τον βάλει στο κόλπο.

patris.gr