ΚΡΗΤΗ

Στη φυλακή ο 31χρονος άνεργος Αλβανός  με τα… μετρητά στην ντουλάπα

Οι ισχυρισμοί του ότι το ποσό των 13.500 ευρώ που βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του προέρχονται από την εκταμίευση δανείου στη χώρα του, δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που έστειλαν στη φυλακή 31χρονο Αλβανό για διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που απασχολεί τις Αρχές για υπόθεση διακίνησης.

Ήδη πριν από τη σύλληψή του ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται στην Ασφάλεια Ηρακλείου, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Γύρω από το όνομα του 31χρονου έχει αναπτυχθεί μία οργιώδη φημολογία σχετικά με τις διασυνδέσεις που είχε καταφέρει να αναπτύξει ώστε σχεδόν «αλώβητος» να μπορεί να αφοσιωθεί στην «μπίζνα» του.

Παρά τα μέτρα προφύλαξης που ελάμβανε, σύμφωνα με την Αστυνομία, την «πάτησε» από ‘κει που δεν το περίμενε.

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να κινείται με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Μάχης Κρήτης και Σπύρου Μουστακλή.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένας ακόμα Αλβανός, ένας 30χρονος, ο οποίος επίσης έχει απασχολήσει τις Αρχές για ναρκωτικά, διακίνηση μεταναστών, κλοπή οχήματος και εμπρησμό. Η συνύπαρξη του «διδύμου» ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των αστυνομικών.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, μόλις ο 31χρονος οδηγός αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών έσπευσε να πετάξει από το παράθυρο μία χαρτοπετσέτα, η οποία περιείχε, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, μικροποσότητα κοκαϊνης.

Ο 31χρονος προσπάθησε να απομακρυνθεί, όμως οι αστυνομικοί δεν του έκαναν τη χάρη. Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκε να κατέχει δύο κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 510 ευρώ. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν έναν φάκελο με 10.000 ευρώ μέσα στην ντουλάπα, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα βρέθηκαν σε ένα γυναικείο πορτοφόλι. Επιπλέον κατάσχεσαν δύο ζυγαριές ακριβείας.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι τόσο από πληροφορίες που είχαν φθάσει στη Δίωξη Ναρκωτικών όσο και από πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές στην Ομάδα ΔΙΑΣ, οι δύο εμπλεκόμενοι επιδίδονταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών. Αναφέρεται ότι φρόντιζαν να εναλλάσσουν τα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών και επέλεγαν ενοικιαζόμενα οχήματα.

Υποστηρίζεται ακόμα ότι ο 31χρονος διαμοίραζε τις προς πώληση ποσότητες κοκαΐνης αμέσως με την παραλαβή τους και τις έκρυβε σε διάφορα εξωτερικά σημεία, ώστε να δυσχεραίνει στο έπακρο τον εντοπισμό τους, ενώ του αποδίδεται ακόμα ότι για τις δουλειές του «στρατολογούσε» διαφορετικά πρόσωπα.

Ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

.patris.gr/