ΚΡΗΤΗ

Στις 3 & 4 Νοεμβρίου τα «78α ΑΡΚΑΔΙΑ» – Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου οι συμμετοχές

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των 78ων Αρκαδίων. Στις συνεδριάσεις της η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζει να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα που αφορούν στην διοργάνωση, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί ένα «άνοιγμα- κάλεσμα» προς την κοινωνία, αισιοδοξώντας ότι και φέτος εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και εθελοντές από το Ρέθυμνο, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα θα τιμήσουν τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου.

Οι διοργανωτές, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, έχουν προγραμματίσει την τέλεση πλήθους αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου.
Επίκεντρo των εκδηλώσεων θα είναι η Ι.Μ. Αρκαδίου και το Δημοτικό Στάδιο Ρεθύμνου, το γήπεδο «Σοχώρας», στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ρέθυμνο.

Πλούσιο πρόγραμμα

Στο αθλητικό πρόγραμμα του Σαββάτου 3 και της Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2018 δεσπόζει ο κλασικός και ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τον αγώνα δρόμου των 6 χιλιομέτρων, το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι», καθώς και για τους αγώνες δρόμου για μαθητές και μαθήτριες σχολείων.
Φέτος το αθλητικό καλεντάρι εμπλουτίζεται με τον αγώνα του δυναμικού βαδίσματος των 22,4 χλμ επί της Αρκάδιας διαδρομής και τους αγώνες δρόμου και σφαιροβολίας για αθλητές ΑΜΕΑ.

Αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Επίσης, η διοργάνωση των 78ων Αρκαδίων θα είναι αφιερωμένη στους μαθητές και στις μαθήτριες της πόλης και της ενδοχώρας του Νομού Ρεθύμνης, καθώς το πρωί της Κυριακής θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων, εντός του γηπέδου της Σοχώρας.
Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πολλά διαφορετικά αθλήματα, υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών από τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, καλούνται από την Οργανωτική Επιτροπή να ορίσουν εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα αναλάβουν να μεταδώσουν στα παιδιά τα μυστικά των αθλημάτων τους.
Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν αγώνες με πατίνια σε δημόσιο δρόμο, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Άνοιγμα – κάλεσμα στην τοπική κοινωνία

Τη διοργάνωση, στο σύνολό της, θα πλαισιώσουν πολιτιστικά, αθλητικά και καλλιτεχνικά σωματεία, οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.
Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων, έχοντας συνείδηση της ευθύνης, που έχουν επωμιστεί, επιχειρούν φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα-κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα.
Επιθυμώντας να μεταδώσουν το μήνυμα της καθολικής συμμετοχής έχουν προγραμματίσει τιμητικές αθλητικές δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες όλων και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο έμπειρους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο εξασκημένους.

Σ’ αυτό το κάλεσμα συμμετοχής δεν εξαιρούνται οι συνάνθρωποί μας, που διακρίνονται για τις ειδικές ικανότητες, που διαθέτουν.