ΚΡΗΤΗ

Στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες οι υπάλληλοι του Βενιζελείου μετά τη φωτιά

Η φωτιά πριν δύο εβδομάδες στον χώρο του Πανεπιστημίου και η ολοκληρωτική καταστροφή υπηρεσιών του Βενιζελείου συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στους υπαλλήλους που προσπαθούν να εργαστούν στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στη βιβλιοθήκη του δευτέρου ορόφου, σε έναν χώρο 50 τετραγωνικών συστεγάζονται 12-15 υπάλληλοι του γραφείου προσωπικού και της μισθοδοσίας, οι οποίοι στις όποιες συνθήκες προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εργασίας τους.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η εικόνα στη βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου, η οποία έχει μετατραπεί σε αποθήκη υλικών, προμηθείων και διαχείρισης, με τις κούτες και τα κιβώτια να έχουν κατακλύσει την είσοδο του Νοσοκομείου μέχρι και την Αιμοδοσία.

Και όλο αυτό χάρη στους εργαζόμενους που από την πρώτη στιγμή έστησαν αυτόματα ξανά τα γραφεία τους για να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύψουν τα τμήματα και τις κλινικές.

Η Πληροφορική στεγάζεται σε θάλαμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής και στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων Το λογιστήριο στο γραφείο γιατρών της Παιδιατρικής. Η Τεχνική Υπηρεσία στα Τακτικά Ιατρεία και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Το δε λοιπό προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας προσπαθεί να μεταφέρει ρεύμα στους οικίσκους για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα τονίζοντας:

“Σύντομα οι δυσλειτουργίες θα φανούν. Καλούμε τη διοίκηση πέρα από τα ευχολόγια να πράξει άμεσα τα δέοντα, εισακούοντας το προσωπικό που βιώνει όλη αυτή την κατάσταση και προφανώς ξέρει καλύτερα τον χώρο και τις ανάγκες του”.

patris.gr/