ΚΡΗΤΗ

Στοιχεία – σοκ για την παιδική κακοποίηση στον Δήμο Ηρακλείου

Σοκαριστικά στοιχεία για την παιδική κακοποίηση στον Δήμο Ηρακλείου, έδωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, καταδεικνύοντας το σοβαρό κοινωνικό θέμα, με θύματα αθώες ψυχές.

Όπως είπε το 2018 έγιναν περίπου 200 εισαγγελικές παραγγελίες, ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες είτε για σεξουαλική κακοποίηση, είτε για σωματική κακοποίηση είτε για παραμέληση παιδιών.
Για το 2019, μέχρι στιγμής, έγιναν 140 εισαγγελικές παραγγελίες.

Πρόκειται για περιπτώσεις παιδιών που έπεσαν θύματα κακοποίησης ή παραμέλησης των γονιών ή των κηδεμόνων τους και χρειάστηκε με εισαγγελική εντολή, να κινητοποιηθούν ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να εξετάσουν τα ίδια τα παιδιά και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζουν.

Τα παιδιά παρακολουθούνται στενά από τους ειδικούς, οι οποίοι κρίνουν αν αυτά πρέπει να απομακρυνθούν ή όχι από τις οικογένειές τους. Το 2017, αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς 14 παιδιών. Συνήθως τα παιδιά φιλοξενούνται στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο δεν έχει τις υποδομές για τέτοιες ανάγκες. Στόχος δικός μου και της δημοτικής αρχής είναι να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ξενώνα παιδιών στον Δήμο Ηρακλείου, όπου τα παιδιά θα βρίσκουν ένα ζεστό περιβάλλον, με την ανάλογη υποστήριξη, όπου θα νιώθουν ασφαλή. Το σχέδιο είναι φιλόδοξο και δαπανηρό, ωστόσο θεωρώ ότι το Ηράκλειο χρειάζεται μία τέτοια δομή”, υπογράμμισε η κ. Παπαδάκη.

ekriti.gr