ΕΛΛΑΔΑ

Στον Αρειο Πάγο σήμερα η υπόθεση της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο

Στον Άρειο Πάγο θα συζητηθεί σήμερα η αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας σε βάρος της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο.

Η υπόθεση της 53χρονης, η οποία μπήκε φυλακή για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού για να προσληφθεί ως καθαρίστρια, απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, όταν πριν από μερικούς μήνες καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών οδηγήθηκε στις φυλακές Ελαιώνα.

Η 53χρόνη καθαρίστρια καταδικάστηκε στη χαμηλότερη προβλεπόμενη ποινή, αυτή των δέκα ετών. Ωστόσο, αυτό, δυστυχώς, της στέρησε την ελευθερία της λόγω των μεγάλων ποινών που προβλέπει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση της 53χρονης, το ζήτημα φτάνει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η 53χρόνη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Το ζήτημα πλέον θα λυθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με την απόφαση που θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

iefimerida.gr