ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Στον… παράδεισο της Κίτρινης Αποστολής

«Ενας παράδεισος προσφοράς» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το «αρχηγείο» της Κίτρινης Αποστολής στη  λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.  Μπαίνοντας στο κτήριο ανιδιοτελούς αγάπης, διαπιστώνει κανείς πως υπάρχουν από είδη ρουχισμού και υπόδησης, μέχρι είδη για μωρά, κουβέρτες, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και ό,τι θα μπορούσε κάποιος να εντάξει στο πλαίσιο μιας μεγάλης προσφοράς.

Για πάνω από έξι χρόνια οι άνθρωποι της Κίτρινης Αποστολής έχουν βάλει ως στόχο να κάνουν άλλους ανθρώπους να χαμογελούν. Δεν διαχειρίζονται χρήματα, δεν λαμβάνουν χρήματα, δεν έχουν κάνει καμία αίτηση για επιχορήγηση ή για οποιασδήποτε μορφής κρατική επιδότηση. Ζωογόνος δύναμή τους, είναι αποκλειστικά η αγάπη των ανθρώπων για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα πιο πολύπλοκο.

«Στηριζόμαστε μόνο σε προσφορές και σε ανθρώπους που κοπιάζουν εθελοντικά» αναφέρει ο κ. Δημήτρης Αποστολάκης, που ξεκίνησε πρώτος την ιδέα της Κίτρινης Αποστολής. «Δεν διαχειριζόμαστε χρήματα και όλες οι δράσεις είναι μόνο εθελοντικές» προσθέτει.

Τον κ. Αποστολάκη συμπληρώνει η Ροδάνθη Διαλυνά, η οποία υποστηρίζει ότι είναι εκπληκτικό το πόσο ο κόσμος έχει αγαπήσει, εμπιστευθεί και αγκαλιάσει την Κίτρινη Αποστολή.

Και οι δύο εκτιμούν ότι ο τρόπος λειτουργίας της Κίτρινης Αποστολής αλλά και το γεγονός μη διαχείρισης χρημάτων είναι στοιχεία που έχουν κάνει τον κόσμο να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα κατασπατάλησης χρημάτων.

Κι είναι αλήθεια πως αυτή η επιλογή είναι πραγματικά ξεχωριστή. Όποιος θέλει να προσφέρει το κάνει μέσα από την καρδιά του, χωρίς καμία υπόδειξη. Χωρίς καμία καθοδήγηση. Απλώς προσφέρει και μάλιστα όχι χρήμα μέσω ενός εθελοντικού οργανισμού, αλλά αγάπη σε ανθρώπους που τη χρειάζονται. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της Κίτρινης Αποστολής.

«Ενας παράδεισος προσφοράς» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το «αρχηγείο» της Κίτρινης Αποστολής στη  λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.
Σε μηνιαία βάση η προσφορά των τροφίμων. Σχολικά σε εκατοντάδες παιδιά μοίρασε η Κίτρινη Αποστολή.

Ωφελούμενες οικογένειες

Περίπου 250 οικογένειες είναι οι οικογένειες που λαμβάνουν τρόφιμα ανά μήνα από την Κίτρινη Αποστολή. Η ενημέρωση των οικογενειών γίνεται με γραπτό μήνυμα, ενώ από το «Παντοπωλείο» της Κίτρινης Αποστολής, περνούν και λαμβάνουν μια σημαντική τσάντα με όλα τα απαραίτητα είδη και τρόφιμα για να περάσουν τον μήνα τους.

Εκτός των σταθερών βοηθημάτων τροφής, υπάρχουν και τα έκτακτα βοηθήματα, τα οποία προκύπτουν από προσφορές ανθρώπων που ανταποκρίνονται στο έργο της Αποστολής.

 

«Ενας παράδεισος προσφοράς» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το «αρχηγείο» της Κίτρινης Αποστολής
Από Χριστουγεννιάτικη δράση.

Δράσεις

Μια σειρά από δράσεις, κάποιες από τις οποίες δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό, πραγματοποιεί η Κίτρινη Αποστολή. Εκτός απ’ όλο το έργο της  για το οποίο έχει γίνει γνωστό η Κίτρινη Αποστολή, πλέον υποστηρίζει τη συνεργασία με ομάδες και φορείς που την περυσινή χρονιά ανέλαβαν το κόστος δραστηριοτήτων 80 συνολικά παιδιών, ενώ φέτος πραγματοποιούν δωρεάν δραστηριότητες 60 επιπλέον παιδιά, συν όσα από τα 80 ήταν συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

«Ακούμε από κάποια παιδιά οι γονείς των οποίων πραγματικά δεν έχουν δυνατότητα να τα στείλουν σε κάποιες δραστηριότητες, ότι το να κάνουν για παράδειγμα ποδόσφαιρο είναι όνειρο ζωής» αναφέρει ο κ. Δημήτρης Αποστολάκης και προσθέτει:

«Αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το όνειρό τους και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που για άλλα παιδιά  μπορεί να θεωρούνται κάτι δεδομένο».

Εκτός από τις δραστηριότητες, η Κίτρινη Αποστολή  πραγματοποιεί δύο μεγάλες δράσεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπου μοιράζονται τόνοι τροφίμων, και απαραίτητων ειδών για το γιορτινό τραπέζι.

Σε αυτές τις δραστηριότητες έρχονται να προστεθούν η προσφορά σχολικών Ειδών στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, καθώς και προσφορές ειδών που μπορεί να δίνουν άνθρωποι σε μη τακτά χρονικά διαστήματα ως έκτακτη βοήθεια.

Κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται επίσης το τελευταίο διάστημα είναι η προσφορά ζευγαριών που παντρεύονται κι αντί για μπομπονιέρες, προσφέρουν στην Κίτρινη Αποστολή.

Πέρα  από αυτές τις δράσεις, όπως αναφέρει η κ. Ροδούλα Διαλυνά, υπάρχει πολύς κόσμος  ο οποίος δεν γνωρίζει ποια δικαιώματα έχει ή ποια επιδόματα ενδεχομένως δικαιούται. Η Κίτρινη Αποστολή παρέχει ενημέρωση και ως προς αυτά, σε μια γενικότερη προσπάθεια να ενισχύσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

 Σχολικά σε εκατοντάδες παιδιά μοίρασε η Κίτρινη Αποστολή.
Σε μηνιαία βάση η προσφορά των τροφίμων. Σχολικά σε εκατοντάδες παιδιά μοίρασε η Κίτρινη Αποστολή.

Φιλτράρισμα

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και στην περίπτωση της ανιδιοτελούς προσφοράς, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι επιθυμούν να επωφεληθούν συγκεκριμένων καταστάσεων, χωρίς να έχουν πραγματική ανάγκη.

Για τον λόγο αυτό, η Κίτρινη Αποστολή πραγματοποιεί μια αυστηρή διαδικασία ως προς τον έλεγχο των αιτήσεων, αλλά και των αιτούντων, υλοποιώντας μεταξύ άλλων προσωπικές συνεντεύξεις και καταγράφοντας στοιχεία, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης της οικειοθελούς προσφοράς.

Μέλη της Κίτρινης Αποστολής παράλληλα επισκέπτονται τις ωφελούμενες οικογένειες ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πραγματική σε κάθε περίπτωση κατάσταση. Στόχος των αυστηρών μηχανισμών, δεν είναι ο έλεγχος, αλλά η διασφάλιση του ότι η προσφορά έχει πραγματική αξία.

.patris.gr