ΚΡΗΤΗ

Στο έλεος της…φόλας τα Χανιά

Τι αναφέρει σε επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Επιστολή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για το ζήτημα με τις φόλες στα Χανιά.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Δήμο Χανίων, αναφέρεται:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Τα Χανιά βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος της φόλας , όπως το επιβεβαιώνουν και δεκάδες δημοσιεύματα του τοπικού τύπου .

Με τον πιο αποτρόπαιο και επώδυνο τρόπο εξοντώνονται σχεδόν καθημερινά σε όλες τις γειτονιές της πόλης αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς .

Η κατάσταση δεν τείνει να γίνει αλλά είναι ανεξέλεγκτη πλέον και οι αρμόδιες αρχές με κύρια την Αστυνομική Αρχή αλλά και την Εισαγγελική θα πρέπει να πάρουν μέτρα περιορισμού του φαινομένου .

Δεν είμαστε οι πλέον ειδικοί για να προτείνουμε μέτρα αλλά πιστεύουμε , ότι θα βοηθούσαν πολύ τα παρακάτω :

1.Έλεγχοι της Αστυνομίας μια φορά την εβδομάδα στις διάφορες περιοχές της πόλης για θέματα που αφορούν τα ζώα , ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί , ότι η Αστυνομία είναι παρούσα , ελέγχει και επαγρυπνεί.

2.Δηλώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων προς τον τοπικό τύπο , ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη .

3.Στις καταγγελίες για δηλητηρίαση ζώων με οποιονδήποτε τρόπο κι αν γίνονται αυτές γνωστές – μέσω των πολιτών , των φιλοζωικών συλλόγων, των δημοσιευμάτων του τύπου- η προανάκριση να είναι πάντα ενδελεχής και σε βάθος ώστε να εξαντλούνται όλα τα περιθώρια εντοπισμού του δράστη , ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι άγνωστος και δρα κρυφά , όπως όλοι οι δολοφόνοι .

Στην έρευνα αυτή της αστυνομίας θα πρέπει να αξιοποιείται κάθε πρόσφορο μέσο , όπως οι κάμερες που μπορεί να υπάρχουν σε γειτονικά του σημείου δηλητηρίασης σπίτια , καταστήματα , καταθέσεις πολιτών που ζουν ή εργάζονται στο ή πλησίον του σημείου , χρησιμοποίηση των σκύλων ανίχνευσης δηλητηριωδών δολωμάτων κλπ .

Είμαστε βέβαιοι , ότι η σωστή προανακριτική διαδικασία θα οδηγήσει και σε ταυτοποίηση των δραστών και σε συνδυασμό με τους συχνούς ελέγχους , ως προαναφέραμε, και την δημόσια τοποθέτηση της Αστυνομίας για το θέμα αυτό θα επέλθουν σημαντικά αποτελέσματα .

Αναμένοντας τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας , σας ευχαριστούμε πολύ”