ΚΡΗΤΗ

Στο Αιγαίο για το προσφυγικό λιμενικά σκάφη από την Κρήτη

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σκάφη λιμενικών υπηρεσιών της Κρήτης, προκειμένου να συνδράμουν στους ελέγχους που γίνονται στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Την Κυριακή και χθες αναχώρησαν τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. της Σητείας και της Ιεράπετρας, ενώ σε κατάσταση αναμονής για το εάν θα μεταβεί κι αυτό βρίσκεται το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Χανίων.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή του Λ.Σ. Σπύρο Πασσάκο, τα σκάφη Σητείας και Ιεράπετρας βρίσκονται στην Κω μαζί με τα πληρώματά τους, συνολικά εννέα άτομα, ενώ σε περίπτωση που αναχωρήσει και το σκάφος των Χανίων θα μεταβεί και το πενταμελές πλήρωμά του.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Πασσάκου, ήδη στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 20 λιμενικοί, οι οποίοι υπηρετούν στην Κρήτη. Όπως τονίζει ο ίδιος, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μεγάλο ενδιαφέρον στελεχών του Λ.Σ. για να πάνε στα συγκεκριμένα νησιά και να βοηθήσουν το έργο που γίνεται από τους εκεί συναδέλφους τους. «Ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα από λιμεναρχεία του νησιού που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μεταβούν εκεί».

Αύξηση περιπολιών

Αύξηση των περιπολιών στις ακτογραμμές του νησιού παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε όλη την Κρήτη. Ήδη στις περιπολίες που γίνονται έχει ζητηθεί οι έλεγχοι να γίνονται με σχολαστικότητα, ενώ από θαλάσσης οι περιπολίες έχουν αυξηθεί.

patris.gr