ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο εσωτερικό της βίλας που η διανυκτέρευση κοστίζει 5.000 ευρώ- Δείτε φωτογραφίες από το μαργαριτάρι της Λίμνης Κόμο

Η Villa Sola Cabiati χρονολογείται από το 1500 και περιγράφεται ως ένας «ζωντανός θησαυρός» από έπιπλα αντίκες, πίνακες και έργα αναγεννησιακών ζωγράφων.

Οι φιλοξενούμενοι στη βίλα, θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη, καθώς μία διανυκτέρευση κοστίζει 5.000 ευρώ, ενώ δε μπορούν να μείνουν λιγότερο από τρεις νύχτες.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι το διάστημα που θα μείνουν, θα νιώσουν σαν… αυτοκράτορες! Οι σουίτες αποπνέουν έναν αναγεννησιακό αέρα, ενώ οι ίδιοι θα έχουν τον προσωπικό τους σεφ και μπάτλερ.

vvdslitn6

Επίσης, η βίλα διαθέτει μία συλλογή ιστορικών αντικειμένων, που μπορούν να θαυμάσουν, όπως προσωπικά έπιπλα του Μέγα Ναπολέοντα, αλλά και το κρεβάτι, όπου κοιμόταν, ενώ το ιδιωτικό πάτωμα του μουσείου «κόβει» την ανάσα.

qmdb99go

Το ίδιο συμβαίνει με την πολυτέλεια σε όλους τους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους του οικήματος. Εξωτερικά, υπάρχει μία μεγάλη πισίνα (γίνεται ένα μαεστρικό πάντρεμα του παρελθόντος με το τεχνολογικό παρόν), τεράστιοι και καταπράσινοι κήποι, ενώ από κάθε γωνιά μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τη θέα της λίμνης Κόμο.

qzw6m63d

Η Villa Sola Cabiati ήταν η θερινή κατοικία της οικογένειας, Serbelloni ενώ στην πρόσοψή της δεσπόζει επιβλητικό το οικόσημο και το ρητό που είναι χαραγμένο πάνω από την είσοδο, «villulae quietem», που σημαίνει «Η γαλήνη μιας μικρής βίλας». Και περιγράφει ακριβώς αυτό, αφού οι διαμένοντες σε αυτήν, απολαμβάνουν ημέρες και νύχτες απόλυτης ηρεμίας.

vvdslitn5

Η βίλα ανακαινίστηκε πρόσφατα και τώρα προσφέρεται στους επισκέπτες του Grand Hotel Tremezzo. Μάλιστα, η επαναλειτουργία του Villa Sola Cabiata αποτελεί μέρος ενός κύματος νέων ανοιγμάτων στη λίμνη Κόμο, όπου κλασικές ιδιωτικές με ιστορικό χαρακτήρα οικίες, μετατρέπονται σε πολυτελή μέρη για διαμονή.

vvdslitn4

gp7drpahnxor6skstr1ylca9eo2danr8vvdslitn3vvdslitn2vvdslitn1

 NEWSBEAST.GR