ΚΡΗΤΗ

Στο… κίτρινο η ανατολική Κρήτη – Κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε επιφυλακή η πυροσβεστική

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι Ηρακλειώτες και οι Λασιθιώτες κατά τις αγροτικές εργασίες τους καθώς σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει το αρμόδιο υπουργείο στο… κίτρινο βρίσκεται ο νομός Ηρακλείου και ο νομός Λασιθίου με την πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

xarths

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης του Ηρακλείου και του Λασιθίου, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

.cretapost