ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ντουμπάι βρίσκεται ο μεγαλύτερος λαχανόκηπος στον κόσμο

Η Emirates Flight Catering (EKFC) και η Crop One θα επενδύσουν από κοινού, 40 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να δημιουργήσουν κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum στο Dubai World Central, τη μεγαλύτερη κάθετη γεωργική εγκατάσταση, παγκοσμίως. Το έργο υλοποιείται με κοινοπραξία ανάμεσα στην Emirates Flight Catering και την Crop One Holdings με έδρα τις ΗΠΑ, παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα κάθετης εκμετάλλευσης.

«Το εφαρμοσμένο επιχειρησιακό μας μοντέλο, έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια κερδοφόρα εμπορική παραγωγή, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλο σημαντικό καλλιεργητή κάθετης γεωργίας», δήλωσε η Sonia Lo, Chief Executive Officer της Crop One Holdings. «Είμαστε καλλιεργητές που χρησιμοποιούν την πιο εκλεπτυσμένη επιστήμη καλλιέργειας φυτών, με αποδεδειγμένη επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, παρέχοντας κορυφαία καταναλωτικά προϊόντα, καθημερινά. Μετά από έρευνα 10μηνών, η επιλογή της EKFC επιβεβαιώνει το επιτυχημένο επιχειρηματικό μας μοντέλο, το οποίο αξιοποιεί κατοχυρωμένη, με πατέντα, τεχνολογία και διαδικασίες για τη βελτιστοποίηση των καλλιεργειών και την ενίσχυση της μέγιστης ανάπτυξης.

Όταν ολοκληρωθεί, η κάθετη γεωργική εγκατάσταση θα καλύπτει 130.000 τετραγωνικά πόδια, αλλά η παραγωγή θα αντιστοιχεί συνολικά, σε γεωργική έκταση 900 στρεμμάτων. Με την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας, θα συλλέγονται καθημερινά, 2.700 κιλά λαχανικών υψηλής ποιότητας, χωρίς ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα, χρησιμοποιώντας 99% λιγότερο νερό από τα υπαίθρια χωράφια. Η κοντινή απόσταση ανάμεσα στην καλλιέργεια και το σημείο κατανάλωσης, μειώνει επίσης σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα από τις μεταφορές των προϊόντων. Εξασφαλίζει επίσης την ταχεία παράδοση των φρέσκων προϊόντων, φτάνοντας στους πελάτες μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή, διατηρώντας υψηλή θρεπτική αξία.

Η έναρξη κατασκευής της εγκατάστασης έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου σε ένα χρόνο. Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες της Emirates Flight Catering, συμπεριλαμβανομένων και των 105 αεροπορικών εταιρειών και των 25 αεροπορικών σαλονιών, το Δεκέμβριο του 2019.