ΚΡΗΤΗ

Συνεδριάζουν οι δήμαρχοι της Κρήτης για το προσφυγικό- Αρνητικός ο δήμαρχος Χερσονήσου στη δημιουργία κλειστής δομής στις Γούβες

Οι δήμαρχοι της Κρήτης συνεδριάζουν σήμερα για να συζητήσουν τα σχέδια που υπάρχουν για την δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων στο νησί.

Όλα τα νέα σενάρια που κυκλοφορούν αναμένεται να αναλυθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύγκλησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί ανά νομό σχεδιάζεται η δημιουργία μίας κλειστής δομής προσφύγων ενώ στο Ηράκλειο κυκλοφορεί έντονα το σενάριο η δομή να στεγαστεί στο πεδίο βολής των Γουβών.

Κατηγορηματικά αρνητικός είναι ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος γι’ αυτό το θέμα και αναμένεται σήμερα να τοποθετηθεί και επίσημα.

Ο κ. Σέγκος σε δηλώσεις που προχώρησε την προηγούμενη βδομάδα εξέφρασε την άρνησή του εξηγώντας πως έχει διπλό υπόβαθρο.

Αφενός την ακαταλληλότητα των κλειστών δομών που έχει αποδειχτεί ότι αποτελούν εστίες προβλημάτων και αφετέρου το γεγονός ότι μια τέτοια εξέλιξη τινάζει στον “αέρα” τον αναπτυξιακό σχεδιασμό μιας περιοχής στην οποία καταγράφεται έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον.