ΚΡΗΤΗ

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ: Γιατρός του ΕΣΥ χρήστης ηρωίνηςΨΩΝΙΖΕ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ «ΚΕΦΑΛΙ»

Ο γιατρός δήλωσε ότι είχε ψωνίσει ξανά από τον ίδιο διακινητή

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εμπλοκή γιατρού, ο οποίος υπηρετεί σε δημόσια υγειονομική δομή, σε υπόθεση αγοραπωλησίας ηρωίνης. Ο 50χρονος γιατρός, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου συντετριμμένος, δεν έχει σχέση με τη διακίνηση, προκύπτει ωστόσο από τη δικογραφία ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που αγόραζε ηρωίνη για προσωπική του χρήση.

Το ομολόγησε και ο ίδιος. Παρά το γεγονός ότι υπηρετεί σε ένα ευαίσθητο πόστο με σοβαρές ευθύνες  αφού εξετάζει ασθενείς που εξαρτώνται από τη διάγνωσή του, η δική του εξάρτηση από την ηρωίνη μάλλον ήταν πάνω από τις δυνάμεις του.

Η σύλληψή του εξέπληξε ακόμα και τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που δεν περίμεναν ότι μεταξύ των αγοραστών του 35χρονου Αλβανού διακινητή, θα έπιαναν και έναν δημόσιο γιατρό.

Η εμπλοκή του 50χρονου σε μία τέτοια υπόθεση έχει «πυροδοτήσει» πλήθος συζητήσεων από χθες. Κατά καιρούς έχουν συλληφθεί και άλλοι γιατροί για υποθέσεις ναρκωτικών που σχετίζονταν κυρίως με χασίς. Εν προκειμένω όμως μιλάμε για ηρωίνη!

Σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση κατ’ εξακολούθηση. Αφέθηκε ελεύθερος καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα είναι πλημμέλημα και του ορίστηκε δικάσιμος για τις 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με τον 35χρονο Αλβανό για να αγοράσει 5 γραμμάρια ηρωίνης έναντι του ποσού των 150 ευρώ. Παραδέχτηκε επίσης ότι από τον ίδιο είχε αγοράσει ποσότητα άλλες δύο φορές τον περασμένο μήνα. «Ζητάω συγγνώμη για την πράξη μου» φέρεται να είπε.

Όσον αφορά στον 35χρονο Αλβανό, ο οποίος είναι και το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή αφού σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Στο σπίτι όπου διέμενε με την οικογένειά του βρέθηκαν συνολικά περίπου 750 γραμμάρια ηρωίνης.

Αν και επίσημα απασχολεί πρώτη φορά τις Αρχές, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται από αστυνομικούς κύκλους ως «κεφάλι» στην τοπική διακίνηση. Κατά καιρούς τον είχαν υπό παρακολούθηση, όμως οι έρευνες ήταν αδιέξοδες. Την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έλειπε στην Αλβανία. Με την επιστροφή του στο Ηράκλειο η υπηρεσία άρχισε και πάλι να δέχεται πληροφορίες για τη δραστηριότητά του.

Αστυνομικοί καταθέτουν ότι ήταν πολύ προσεκτικός στις συναλλαγές του. Έμπαινε στο αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου και έκανε τις συναντήσεις με τους «πελάτες» του, αφού είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση. Το “πάρε-δώσε” κρατούσε δευτερόλεπτα. Μία τέτοια συνάντηση έγινε και με τον γιατρό, τον οποίο οι αστυνομικοί φρόντισαν να ακινητοποιήσουν λίγο παρακάτω και αφού είχε προμηθευτεί τη δόση του.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 35χρονου Αλβανού οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορες ποσότητες κρυμμένες. Για παράδειγμα μέσα σε μία κούτα με κάρβουνα, στα σκαλιά του διαμερίσματος, βρήκαν ποσότητα 244 γραμμαρίων ηρωίνης σε μορφή βράχου.

Επίσης σε μία κούτα με παπούτσια βρήκαν ποσότητα περίπου 500 γραμμαρίων, και πάλι σε μορφή βράχου. Ακόμα και  σε  κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο του 35χρονου βρήκαν 3.000 ευρώ.

Ο 35χρονος, ο οποίος παντρεύτηκε πρόσφατα, διαμένει στη χώρα μας περίπου 22 χρόνια. Όπως υποστηρίζει, από μικρό παιδί δούλευε στα αλουμίνια. Ισχυρίζεται ότι έμπλεξε τον τελευταίο μήνα λόγω της ανάγκης που είχε για χρήματα για να μπορέσει να φτιάξει τη  ζωή του.

Ο συνήγορός του κ. Ζαχαρίας Λιπαράκης υποστήριξε ότι ο εντολέας του ενεπλάκη πρόσφατα σε αυτήν την υπόθεση λόγω της ανάγκης που είχε, επιφυλάχθηκε ωστόσο να πει περισσότερα μετά την απολογία του 35χρονου.

patris.gr