ΕΛΛΑΔΑ

«Σφάζονται» τα καπετανάτα στην ΕΡΤ Ο ρόλος των Παππά και Τζανακόπουλου στο παιχνίδι των ισορροπιών

Αγριος πόλεµος βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καθώς η πολιτική εξαΰλωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει οδηγήσει σε εσωτερικές διαµάχες, που όχι µόνο δεν λένε να κοπάσουν, αλλά όσο βαδίζουµε προς τις εκλογές τόσο φαίνεται να εντείνονται. Σε επίπεδο επιτελικών στελεχών, ο µόνος που έχει µείνει εκτός αυτών των σφοδρών αντιπαραθέσεων φαίνεται πως είναι ο εντεταλµένος σύµβουλος Βασίλης Ταλαµάγκας, ο οποίος είναι άνθρωπος της εµπιστοσύνης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, και δεν εµπλέκεται άµεσα στην καθηµερινή διαχείριση της ειδησεογραφίας.

Ετσι κι αλλιώς, ο εν λόγω υπουργός, ο οποίος έχει και την ευθύνη της ΕΡΤ, δεν έχει καθηµερινή τριβή µε τα δελτία ειδήσεων, σε αντίθεση µε τον υπουργό Επικρατείας, ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία και µάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις εµφανίζεται ιδιαίτερα συγκρουσιακός µε επιτελικά στελέχη της ∆ηµόσιας Τηλεόρασης.

Ανεβασµένες είναι και οι µετοχές του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος έχει βρει διαύλους επικοινωνίας µε τον διευθύνοντα σύµβουλο Βασίλη Κωστόπουλο. Ο αρχισυνδικαλιστής της ΕΡΤ βρίσκεται σε σ ύ γ κ ρ ο υ σ η µε πρόσωπα που αποκαλεί «οµάδα Μιχαλίτση». Ο λόγος για τον Νίκο Μιχαλίτση, πρώην επικεφαλής της Γενικής ∆ιεύθυνσης Τεχνολογίας της δηµόσιας τηλεόρασης, ο οποίος παραιτήθηκε µε αιχµηρές καταγγελίες, αν και ανήκει ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ και µάλιστα πρόσφατα εξελέγη στο ∆.Σ. του Ε∆ΟΕΑΠ µε τη στήριξη (και) του κοµµατικού µηχανισµού της Κουµουνδούρου.

Ενδεικτική του κλίµατος που επικρατεί είναι και η νέα παραίτηση που υποβλήθηκε από στέλεχος της ΕΡΤ το οποίο κατείχε θέση σηµαντικής ευθύνης. Ο λόγος για τον επικεφαλής της ∆ιεύθυνσης Παραγωγής Ειδήσεων, Παναγιώτη Καλοφωλιά, ο οποίος άφησε ουκ ολίγες αιχµές για τη σηµερινή διοίκηση, απευθύνοντας, στον αντίποδα, ευχαριστίες στην πλευρά των Ταλαµάγκα, Ταγµατάρχη και Τσακνή. Αξίζει δε να σηµειωθεί πως παράγοντες της διοίκησης τον κατηγόρησαν ότι η παραίτησή του είχε να κάνει µε τις πληροφορίες ότι δεν θα αναλάβει διευθυντική θέση, καθώς δεν πέτυχε σε διαγωνισµό που είχε προκηρυχθεί.

Πηγή: Secret

Πηγή: https://www.parapolitika.