ΚΟΣΜΟΣ

Σχισματική εκκλησία Σκοπίων: «Το όνομα της εκκλησίας και της χώρας να παραμείνει Μακεδονία»

Αρνείται την οποιαδήποτε αλλαγή στο όνομα «Μακεδονία» η σχισματική εκκλησία των Σκοπιών, δηλώνοντας ότι «το όνομα της εκκλησίας και της χώρας πρέπει να μείνουν αμετάβλητα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, το «Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ – Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας» επιβεβαίωσε κατά τις ετήσιες εργασίες του την Παρασκευή και το Σάββατο τη θέση του ότι ούτε η χώρα, ούτε η εκκλησία δεν θα πρέπει να αλλάξουν όνομα.

Το αρχιεπισκοπικό συμβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα στο οποίο επιβεβαιώνουν τη θέση περί «αμετάβλητης συνταγματικής θέσης της μακεδονικής γλώσσας,  διαφύλαξης του ενιαίου χαρακτήρα της Μακεδονίας και προστασίας της εθνικής ταυτότητας» (πρόκειται για θέση της εκκλησίας που είχε διατυπωθεί στις 26 Δεκεμβρίου 2017).

Τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν έκκληση για εθνική ενότητα, ενώ ζήτησαν από όλους τους πολιτικούς παράγοντες «να υιοθετήσουν στάση ευθύνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, γεμάτη με προκλήσεις, συνιστώντας να χρησιμοποιήσουν όλα τα δυνατά μέσα για να διατηρηθεί η εθνική και πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού, όπως και οτιδήποτε είναι μακεδονικό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.