ΕΛΛΑΔΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς θα έστελνα το παιδί μου στο σχολείο

Στην χθεσινή ενημέρωση σχετικά με την πορεία του κορονοιού στη χώρα μας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δέχτηκε μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που κίνησε το ενδιαφέρον όλων των γονιών.

Κλήθηκε να απαντήσει στο εάν ο ίδιος θα έστελνε το παιδί του στο σχολείο στην περίπτωση που στο σπίτι ή το κοντινό του περιβάλλον βρισκόταν άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε τι θα έκανε εάν στην οικογένειά του βρισκόταν κάποιος  ασθματικός, ηλικιωμένος, παχύσαρκος, διαβητικός, καπνιστής ή άτομο που λαμβάνει φάρμακο για τον θυρεοειδή, τη χοληστερίνη και την πίεση.

Η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα

«Ορισμένα από τα νοσήματα αυτά είναι σοβαρά και έχουν συσχετιστεί με αυξημένη θνησιμότητα και κίνδυνο θανάτου από τον κορονοϊό.

Μάς ενδιαφέρει να προστατέψουμε αυτά τα άτομα και να σκεφτούμε, όταν έχουμε επαφές, ακόμη και εάν είμαστε νέοι άνθρωποι ή ερχόμαστε σε επαφή με παιδάκια τα οποία κινδυνεύουν λιγότερο και μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, να σκεφτούμε τις ευπαθείς ομάδες που είναι στο σπίτι μας.

Μπορεί να υπάρξει μία τέτοια επαφή στο σπίτι. Σε συνεννόηση με τον γιατρό και με μία απλή δήλωση, μπορεί κάποιος να δηλώνει το πρόβλημά του και – χωρίς να παραβιάζονται τα προσωπικά του δεδομένα – να μην πηγαίνει στο σχολείο ένα παιδί που έχει στον κοινωνικό του περίγυρο μία επαφή που ανήκει σε ευπαθή ομάδα».

Δημόσιες συγκεντρώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, με αυτό το πνεύμα μιλάμε και για τις δημόσιες συγκεντρώσεις. Όχι γιατί είναι απειλή για τη Δημόσια Υγεία, αλλά πρώτα και κυριότερα διότι είναι απειλή για τον εαυτό μας και μετά για τους διπλανούς μας, οι οποίοι μπορεί να ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Πηγή: iatronet.gr