ΚΟΣΜΟΣ

Σόκο Ασαχάρα: Ο «Μεσσίας» που αιματοκύλησε την Ιαπωνία

Η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που γνώρισε ποτέ η Ιαπωνία έφερε το στίγμα της άγνωστης μέχρι τότε σέχτας Αούμ Σινρικίο, η οποία χτύπησε το 1995 το μετρό του Τόκιο με το τοξικό αέριο σαρίν σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 5.500 χιλιάδες.

Κινητήριος μοχλός της θρησκευτικής οργάνωσης Υπέρτατη Αλήθεια δεν ήταν άλλος από τον ημίτυφλο γκουρού Σόκο Ασαχάρα, με τη δική του μεσσιανική αλήθεια να συνδυάζει βουδισμό, ινδουισμό και ταοϊσμό με χριστιανικές εσχατολογίες και ακροδεξιές πολιτικές πεποιθήσεις.

Ιδρυμένη το 1987, η παντελώς άγνωστη μυστικιστική σέχτα αριθμούσε μέχρι το 1995 περισσότερα από 10.000 πιστά μέλη, που ορκίζονταν ότι είχαν βρει στο πρόσωπο του ιάπωνα Μεσσία τον άνθρωπο που θα τους έσωζε από τους επικείμενους πολέμους και το οριστικό τέλος της ανθρωπότητας που θα επέφερε ο πυρηνικός αμερικανικός επεκτατισμός.

Ποιος ήταν όμως ο σκοτεινός γκουρού της αίρεσης που έσπειρε τρόμο και όλεθρο στη σύγχρονη Ιαπωνία και καταδικάστηκε τελικά σε θάνατο, περιμένοντας πλέον την εκτέλεσή του;

Ο Νο 1 μισητός άνθρωπος στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και η τρομακτικότερη φιγούρα της χώρας ήταν για πολλά χρόνια ένας αποτυχημένος παρασκευαστής τονωτικών και γιατροσοφιών που λάτρευε τον Χίτλερ, ισχυριζόταν ότι μπορούσε να μετεωρίζεται και να μεταφέρει τις υπερδυνάμεις του στους πιστούς του. Αν και σε μια πιο προσεκτική ματιά, ο Ασαχάρα ήταν μια αξιολύπητη φιγούρα σε πόλεμο με την πραγματικότητα γιατί δεν μπορούσε απλώς να βρει τη θέση του στον κόσμο…

Οι ΗΠΑ ήταν για τον Ασαχάρα ένα δημιούργημα σιωνιστών και μασόνων που απειλούσε ευθέως την Ιαπωνία μέσω των δούρειων αμερικανικών ίππων του εύκολου σ@ξ και του έτοιμου φαγητού. Τα εσχατολογικά του κηρύγματα προφήτευαν τώρα το τέλος του κόσμου κάπου μεταξύ 1997- 2000 και πλέον ακόμα περισσότεροι πιστοί έτρεχαν να χωθούν στην αγκαλιά της Αούμ Σινρικίο για να βρουν σωτηρία. Την εποχή αυτή άρχισε να κάνει για πρώτη φορά λόγο για τρομοκρατικά χτυπήματα, παραθέτοντας πονηρά την απειλή των τοξικών αερίων.

Η επίθεση στο μετρό και η καταδίκη

Η αίσθηση της απειλής και του τέλους που ερχόταν ολοταχώς κρατούσε αν μη τι άλλο τους πιστούς υπόδουλους στα μεσσιανικά μηνύματα του Ασαχάρα, ο οποίος καθόταν πάντα ψηλότερα από το ποίμνιό του και ανάγκαζε τώρα τους ακολούθους του να του φιλούν τα πόδια.

Πλέον απαιτούσε απόλυτη θρησκευτική προσήλωση και ανάγκαζε τους πιστούς του να εγκαταλείψουν τις παραδεδομένες θρησκευτικές τους παραδόσεις αφιερώνοντας τους εαυτούς τους στην Αούμ Σινρικίο. Τώρα είχε στα χέρια του την κλειστή κοινωνία που από παιδί αξίωνε και ο ίδιος ήταν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της.

Παρά την κοινοβουλευτική αποτυχία της αίρεσης στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Ασαχάρα άρχισε να σχηματίζει σκιώδεις πολιτικούς φορείς με σκοπό να επηρεάσει την κυβέρνηση προς όφελός του. Την ίδια εποχή (1991) άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα του Τύπου για την Αούμ Σινρικίο και τις απόπειρές της να αγοράσει εργοστάσια παρασκευής όπλων και χημικών!

Κανείς δεν πήρε βέβαια στα σοβαρά τη θρησκευτική σέχτα, ούτε καν το 1993, όταν από το στρατηγείο της οργάνωσης ο Ασαχάρα δοκίμασε να εξαπλώσει στο Τόκιο ένα τοξικό νέφος άνθρακα! Ήταν στις 31 Ιουνίου 1993 όταν εμφανίστηκε η μυστηριώδης συσκευή στην ταράτσα του κεντρικού κτιρίου της σέχτας που γέμισε την ατμόσφαιρα με μαύρους καπνούς.

Η αστυνομία ήρθε μεν και σταμάτησε την επιχείρηση, αν και τα δείγματα που συνέλεξε δεν ελέγχθηκαν παρά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του 1995, όταν και διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η Σινρικίο είχε απελευθερώσει μια ατμοποιημένη εκδοχή του άνθρακα που θα μπορούσε να σπείρει όλεθρο στην πόλη. Η απόπειρα για το φονικότερο τρομοκρατικό χτύπημα όλων των εποχών στην Ιαπωνία πέρασε απαρατήρητη καθώς η Σινρικίο είχε κάνει ένα μικρό λαθάκι, χρησιμοποιώντας υποκατάστατο του άνθρακα κατάλληλο για εμβολιασμούς.

Δύο χρόνια όμως αργότερα, η σέχτα θα τα κατάφερνε αιματοκυλώντας το μετρό του Τόκιο με το φονικό αέριο σαρίν, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 5.500. Το τοξικό σαρίν έφερε τελικά όλεθρο και σύντομα οι Αρχές ήταν στο κατόπι του Σόκο Ασαχάρα, του εγκεφάλου της επίθεσης.

Δεκάδες μέλη της σέχτας συνελήφθησαν και οι δομές της οργάνωσης κατασχέθηκαν, με την αστυνομία να συλλαμβάνει τελικά τον «Μεσσία» και τη σύζυγό του λίγο αργότερα (Μάιο του 1995) στο νέο στρατηγείο της αίρεσης στους πρόποδες του όρους Φίτζι, όπου είχαν δημιουργήσει χημικό εργαστήριο ικανό για την παρασκευή τοξικών αερίων σε ευρεία κλίμακα!

newsbeast