ΚΡΗΤΗ

«Σύγκρουση» στο λιμάνι του Ηρακλείου

Εξώδικο στον ΟΛΗ με αφορμή προκήρυξη διαγωνισμού

Σύγκρουση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αιτία είναι η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου της «παροχής ευκολιών υποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων φορτίοτων πλοίων που προσεγγίζουν τη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού». Παραμονές εκλογών που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα ανατρέψουν το υπάρχον πολιτικό σκηνικό όλα μπαίνουν πάνω στο τραπέζι.

Στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου έφθασε εξώδικο από άλλη εταιρεία η οποία καταγγέλλει ότι η απόφαση του ΔΣ για την προκήρυξη του διαγωνισμού έγινε «καθ’ υπέρβαση ελλείψει της αναγκαίας για το υποστατό αυτής, απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Μετόχου σας.» . Σημειώνεται στο έγγραφο ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του ΔΣ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.

«…καίτοι οφείλατε να προβείτε στην ματαίωση του διενεργηθέντος Διαγωνισμού, εξακολουθείτε και απόσχετε από τις οφειλόμενες νόμιμες ενέργειές σας, σχεδόν προκλητικά, επικαλούμενοι την τάχα «έλλειψη εννόμου συμφέροντός μας» να επικαλούμαστε και να αναδεικνύουμε τις ως άνω κατ’ εξακολούθηση παράνομες παραλείψεις σας» επισημαίνεται στο εξώδικο της εταιρείας προς τη ΔΣ του Οργανισμού.

Έχει προκληθεί ένα μπαράζ αντεγκλήσεων με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι έχουν δίκαιο.

Με τελευταίο εξώδικό της η εταιρεία ζητάει από τη διοίκηση του ΟΛΗ να ματαιώσει τον «ερειδόμενο σε μία ανυπόστατη απόφαση διαγωνισμό» και «να απέχει από την υπογραφή μίας σύμβασης η οποία «θέτει εκποδώς κάθε έννοια υγιούς διαγωνισμού ζημιώνοντας οικονομικά τον Οργανισμό, το ελληνικό δημόσιο, της εταιρεία μας και θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον».

newmoney.gr