ΕΛΛΑΔΑ

  Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στη Χίο

Η απόφαση τυγχάνει ευμενούς υποδοχής από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ο οποίος ουδέποτε έβλεπε με καλό μάτι να γίνονται γάμοι στο δημαρχείο
Με μια κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα σηματοδοτεί η νέα δημοτική Αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη την έναρξη της θητείας της, στέλνοντας μήνυμα για αλλαγές ακόμα και σε καθιερωμένα, που είχαν πλέον καταστεί κοινωνικά ήθη για τη Χίο.

Με απόφαση του κ. Κάρμαντζη δεν θα γίνονται στο εξής πολιτικοί γάμοι στη Χίο. Όσοι δημότες επιλέγουν αυτή τη διαδικασία για να ενώσουν τις τύχες τους θα αποκεντρώνονται σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά.

Η απόφαση τυγχάνει ευμενούς υποδοχής από τον μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ο οποίος ουδέποτε έβλεπε με καλό μάτι να γίνονται γάμοι στο δημαρχείο, ενώ φέρεται να είχε ζητήσει από τον κ. Μανώλη Βουρνού να απέχει από αυτά τα καθήκοντα.

Η απόφαση της νέας δημοτικής Αρχής θα τύχει άμεσης εφαρμογής με ένα ενδεχόμενο να τελεστούν κάποιοι ελάχιστοι πολιτικοί γάμοι, που ήδη έχουν οριστεί στο δημαρχείο Χίου αν και υπάρχει περίπτωση και αυτοί να μετακινηθούν μακριά, αλλά όχι τόσο, στο κτίριο του πρώην ΔΗΠΕΘΕ, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Χίου, όπως αναφέρει ο astraparis.gr.