ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα επτά πιο ασεβή κόμικς για τα έργα και τις ημέρες του Ιησού που κάνουν την τρίχα των σκληροπυρηνικών πιστών να σηκώνεται [εικόνες]

 

Ο Ύψιστος,  δεν παρέδωσε καμία εντολή περί ποινικοποίησης του χιούμορ, από τα οποίο βρίθουν τα πολύ επιτυχημένα κόμικς που ακολουθούν, με θεματολογία τον εναλλακτικό βίο και την πολιτεία του Ιησού, ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της ποπ κουλτούρας, και τα οποία αποτελούν πρώτης τάξεως δώρα εν όψει των εορτών για σκληροπυρηνικούς Χριστιανούς δίχως χιούμορ.

Πρώτο στη λίστα μας το Ο Χριστός μισεί τα ζόμπι (Jesus hates zombies)

Υπόθεση: Για πολλούς κυνικούς ρεαλιστές, το γεγονός ότι αναστήθηκε αφού πρώτα έμεινε νεκρός επί τρεις μέρες, συνιστά ατράνταχτη απόδειξη ότι ο Ιησούς αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ζόμπι!

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους δημιουργούς του συγκεκριμένου underground κόμικ, για τους οποίους ο Σωτήρας και Λυτρωτής όχι μόνο δεν είναι ζόμπι, αλλά τσατίζεται απίστευτα στο άκουσμά τους και μόνο.

Με βοηθούς έναν λυκάνθρωπο (!) και τον Αβραάμ Λίνκολν (!), ο Ιησούς μεταμορφώνεται σε ανελέητο διώκτη των απέθαντων!

Δεύτερο το Η ζωή του Ιησού (The life of Jesus)

Υπόθεση: Ενδεχομένως να θυμούνται ορισμένοι το σάλο που είχε προκαλέσει η κυκλοφορία της μεταφρασμένης εκδοχής του εν λόγω κόμικ στην Ελλάδα: η κυβέρνηση απαίτησε να τιμωρηθεί ο δημιουργός του με εξάμηνη φυλάκιση.

Και όλα αυτά γιατί; Επειδή ο Γερμανός κομικογράφος Γκέρχαρντ Χάντερερ φιλοτέχνησε έναν σούπερ Ιησού, κουλ χίπι, που «καίει» αρωματικά στικς, «τη βρίσκει γενικότερα» και κάνει παρέα με τον Τζίμι Χέντριξ. Επιπλέον, είναι δεινός σέρφερ και επιδειξίας!

Τρίτο το Ιησούς Χριστός: Εις το όνομα των όπλων (Jesus Christ: In the name of the gun)

Υπόθεση: Εδώ ο Ιησούς συναντά τους Μίκι και Μάλορι Νοξ από το Γεννημμένοι Δολοφόνοι! Βλέποντας ότι η ανθρωπότητα τα έχει «σκατώσει», αποφασίζει να κατέβει κάτω και να τα κάνει λίμπα, με «όπλο» του όχι το Λόγο, αλλά μία κοντόκανη επαναληπτική καραμπίνα.

Συμπεριφέρεται στους πάντες σαν σκουπίδια, ενώ στην πρώτη ιστορία καθαρίζει κόσμο και κοσμάκη κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να «τακιμιάσει» αργότερα με τον Έρνεστ Χέμινγουει και να επιδοθεί σε ένα αιματοβαμμένο σαφάρι «κακών».

Τέταρτο το Η ιστορία του Πάσχα (The Easter story)

Υπόθεση: Δεν πρόκειται για κόμικ παρωδία, αλλά για εικονογραφημένη ιστορία των Παθών του Ιησού.

Ο μόνος λόγος που αξίζει να μπει στη λίστα είναι το γεγονός ότι οι καρτουνίστες φιλοτέχνησαν έναν Σωτήρα γκρούπι των Bee Gees!

Πέμπτο το Τζέφρι Ντάμερ εναντίον Ιησού Χριστού (Jeffrey Dahmer Vs. Jesus Christ)

Υπόθεση: Λυτρωτής εναντίον περιβόητου κανίβαλου… Απλά και ωραία!

Έκτο το Οι νέες περιπέτειες του Ιησού Χριστού (The new adventures of Jesus Christ)

Υπόθεση: Τσακισμένος από την κοινωνία Ιησούς κάνει Ώτο-Στοπ, περιφέρεται άσκοπα στις ΗΠΑ, αμφισβητεί πάσης φύσεως εξουσίες και ρίχνει την οργή του Πατρός του σε όποιον τολμήσει να μπει στο δρόμο του!

Και έβδομο το Η ανατολή ενός νέου κόσμου (There’s a new world coming)

Υπόθεση: Έγχρωμη απόδοση του βιβλίου της Αποκάλυψης. Αντίχριστοι, επιδημίες, εσχατολογικά οράματα και χίπιδες σε έκσταση!

Έχει επιτυχημένα χαρακτηριστεί ως «παραισθησιογόνο κλύσμα για τον εγκέφαλο».

iefimerida.gr