ΚΡΗΤΗ

Τα παιδιά κάνουν «βόλτα στην Ενετική Κάντια»

 

Τις ομορφιές, τα μνημεία και την ιστορία του Ηρακλείου, με την βοήθεια της τεχνολογίας, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές των σχολείων της πόλης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Μια βόλτα στην Ενετική Κάντια και στο Ηράκλειο των νέων τεχνολογιών».

Το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ηρακλείου προσφέρει σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ξεναγήσεις στην… Ενετική Κάντια, με την χρήση τάμπλετ, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με εφαρμογή τρισδιάστατης αναπαράστασης του Ηρακλείου κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας. Κάθε ξενάγηση έχει ως αφετηρία την πλατεία Νικηφόρου Φωκά και τερματισμό στην Πλατεία 18 Άγγλων. Η διάρκειά της είναι περίπου μία ώρα (https://www.heraklion.gr/ourplace/journey-to-history/journey-to-history.html)

Η ξενάγηση περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Info Point του δήμου Ηρακλείου, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία του νησιού, για τις ομορφιές και τα μνημεία της πόλης του Ηρακλείου, με την χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων διαδραστικών συστημάτων. Ανάμεσά τους, τα διαδραστικά έντυπα, ο πολύτροπος χάρτης, το infocloud, ο διαδραστικός Δίσκος της Φαιστού, ο τοίχος προβολής (betherenow), το media gallery, το κιόσκι παιχνιδιών με κρυπτόλεξο και παζλ, αλλά και το Διαδραστικό Γλυπτό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ΄ τάξης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υλοποιείται, επίσης, στην αγγλική γλώσσα, για όσες εκπαιδευτικές μονάδες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus.

Η ξενάγηση στην… Ενετική Κάντια πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, στις 09:00. Συμμετέχουν τρεις ομάδες των 25 ατόμων ανά ημέρα (έως 25 άτομα ανά ομάδα).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων, που αποστέλλεται ηλεκτρονικά, στο e-mail tourism@heraklion.gr, ή μέσω fax, στο 2813-409781.