ΚΡΗΤΗ

Τα σχέδια του Λαμπρινού για την επόμενη μέρα

Στη Λότζια αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε πρώτο πλάνο δύο στρατηγικοί στόχοι, κομβικής σημασίας

Ήταν ομολογουμένως ένα από τα πιο ξέγνοιαστα απογεύματα του τελευταίου χρόνου για τον ίδιο: Η ανακούφιση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, αποτυπωνόταν σε κάθε του βήμα. Ο κ. Λαμπρινός παρευρέθη χθες στην έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Αστικής Οικολογίας, στον Καράβολα, και μέχρι να φτάσει στον κυρίως… χώρο της εκδήλωσης, δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια κι ευχές από δημότες που τον συναντούσαν.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου από το επόμενο κιόλας 24ωρο της επανεκλογής του, έδειξε να συνεχίζει με περισσότερη αποφασιστικότητα (την οποία σε μεγάλο βαθμό του εμφύσησε η εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος) την προηγούμενη… θητεία του, έως ότου έρθει η ώρα τον – προσεχή Σεπτέμβριο- για να την ανανεώσει με κάθε επισημότητα και να ορισθεί η νέα δημοτική αρχή.

Στη Λότζια αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε πρώτο πλάνο δύο στρατηγικοί στόχοι, κομβικής σημασίας: Ο πιο… απτός και ορατός (θεωρητικά), είναι να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα έργα τα οποία εκκρεμούν – κι όσα βρίσκονται στο τελευταίο τους στάδιο να παραδοθούν το ταχύτερο δυνατό. Βλέπουμε παιδικές χαρές να εγκαινιάζονται, ενώ επιτέλους κάτι φαίνεται να γίνεται και στο οικόπεδο των φυλακών: Εκεί όπου σχεδιάζεται να εγκατασταθεί η λαϊκή της Νέας Αλικαρνασσού, πραγματοποιήθηκαν εργασίες, κι όπως υποστηρίζουν από το περιβάλλον του δημάρχου “έπεται και συνέχεια…”.

Ο δεύτερος στόχος είναι πιο.. μακροπρόθεσμος: Τοποθετείται στην “επόμενη μέρα” που θα ξημερώσει… στον Δήμο Ηρακλείου, όπου και πάλι στην θέση του οδηγού θα βρίσκεται ο κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Δίπλα του, κι εννοούμε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι συμπορεύτηκαν -σταθερά – μαζί του την προηγούμενη τετραετία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που έμειναν εκτός της εκλεγμένης… 12αδας, δεν θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον συνδυασμό του κ. Λαμπρινού.

“Ποσώς μας ενδιέφερε η εκλογή μας. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να ξαναβγεί ο δήμαρχος!”,σχολίαζαν μέλη της “Δύναμης Πολιτών, τα οποία μάλιστα είχαν και την απόλυτη βεβαιότητα ότι “ο δήμαρχος θα προσπαθήσει να τους ενώσει όλους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει. Εδώ 29 συμβούλους είχαμε την προηγούμενη φορά και πάλι προσπαθούσε να συνομιλήσει και να συμβουλευτεί τις υπόλοιπες παρατάξεις. Τώρα δεν θα το κάνει;”.