ΥΓΕΙΑ

Τα τρικς που Πρέπει να Ξέρετε για να Χάσετε Κιλά Περπατώντας

To περπάτημα μπορεί να πάρει και άλλες διαστάσεις (εκτός δηλαδή του να σηκώνεσαι από την καρέκλα του γραφείου για να πας μέχρι την κουζίνα και να φτιάξεις καφέ) και να γίνει ο πλέον οικονομικός τρόπος εκγύμνασης, πετυχαίνοντας με την βοήθεια του να ρίξετε τα περιττά κιλά αλλά και να φτιάξετε την διάθεση σας. Σε όποιο επίπεδο φυσικής κατάστασης και να ανήκετε μην ανησυχείτε, το περπάτημα δεν κάνει διαχωρισμούς. Βρείτε τον ρυθμό σας, μάθετε τις σωστές τεχνικές και γυμναστείτε περπατώντας, ακόμα κι εάν απλώς πηγαίνετε στο περίπτερο!

 

Οι τεχνικές:

Πατήστε σωστά: Για να ανοίξετε και να γυμνάσετε τους αστραγάλους αλλά και όλο το πόδι πρέπει να πατάτε με την φτέρνα πρώτα και εν συνεχεία να ρολάρετε το πόδι σας και να σπρώχνετε πίσω με τα δάχτυλα σας. Προσπαθήστε να νιώσετε την κίνηση σε κάθε πέλμα ξεχωριστά. Αυτή η τεχνική βοηθάει στο μακρύνουν οι μύες και να σφίξουν, ενώ βοηθάει να γυμναστούν και να ανορθωθούν οι γλουτοί.

Ισορροπήστε τους γοφούς σας: Αυτή είναι μια τεχνική που θέλει εξάσκηση αλλά εάν τα καταφέρετε θα βγείτε σαφώς κερδισμένοι. Κρατήστε τον κορμό τεντωμένο και νιώστε να τραβάτε τον αφαλό σας προς τα μέσα χωρίς όμως να κινείτε τους γοφούς σας. Κρατήστε τους σταθερούς σαν να πρέπει να ισορροπήσετε σε κάθε πλευρά ένα ποτήρι με κρασί. Φροντίστε να διορθώνετε την στάση σας εάν δείτε πως ξεχαστήκατε.

Γραμμώστε τα χέρια: Ποιος είπε ότι το περπάτημα επικεντρώνεται κυρίως στα πόδια. Κρατήστε λυγισμένα τα χέρια στους αγκώνες και κινήστε τα έντονα πίσω και μπρος βοηθώντας τον ρυθμό σας.

Κορμός λαμπάδα: Ξεκολλήστε το κεφάλι σας από τους ώμους νιώθοντας σαν κάποιος να σας τραβάει με σχοινί από την κορυφή του κεφαλιού σας. Τραβήξτε πίσω τους ώμους σας και φροντίστε το στήθος να είναι ανοιχτό και οι ώμοι όσο πιο ευθυγραμμισμένοι γίνεται.

https://jenny.gr/