ΚΡΗΤΗ

Τα Χανιά μετατράπηκαν σε… Βενετία – Προβλήματα από την κακοκαιρία [εικόνες & βίντεο]

 

Προβλήματα σε πολλές περιοχές των Χανίων προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες. Η κακοκαιρία  «Ωκεανίς» σαρώνει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις κυρίως από κατοίκους υπογείων στο κέντρο των Χανίων και άλλες συνοικίες της πόλης, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων.

Ανάλογα προβλήματα αναφέρθηκαν και στην περιοχή της Κισάμου.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έζησαν και οι κάτοικοι του Κουμ Καπί σήμερα το απόγευμα, αφού είδαν τεράστιους όγκους ορμητικών νερών να «κατεβαίνουν» από την πόλη και να λιμνάζουν στα στενά της περιοχής.

Το ύψος του νερού σε μερικά σημεία είχε ξεπεράσει και το μισό μέτρο, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Στο παράδρομο της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου στο ύψος των Μουρνιών ακινητοποιήθηκαν οχήματα καθώς ο δρόμος πλημμύρισε, ενώ σε πολλούς δρόμους περιοχών κυρίως γύρω από την πόλη η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Στην πόλη τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Κλαδισός, Πασακάκι και Λειβάδια.

Από το απόγευμα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των δήμων, ενώ σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν αναφερθεί καταπτώσεις χωμάτων και πετρών.

Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στον δημοτικό δρόμο προς το χωριό Καλάθενες Κισσάμου, στον δρόμο Πλάτανος – Σφηνάρι, και στον δρόμο από την περιοχή Φωτακάδο προς Παλαιά Ρούματα