ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τα Χανιά υποδέχτηκαν την Παναγία του Τιχβίν (φωτο)

Θα παραμείνει στον Άγιο Νεκτάριο Παχιανών μέχρι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Με μεγαλοπρέπεια και κάθε επισημότητα τα Χανιά υποδέχτηκαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίουτην Παναγία του Τιχβίν, στο πλαίσιο της εορταστικής Πανηγύρεως του Αγίου Νεκταρίου στα Παχιανά Χανίων, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την οποία κόμισε με τις ευλογίες του Τιτουλάριου Μητροπολίτου Φαναρίου κ.κ. Αγαθαγγέλου και Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αθηνών, Αρχιμ. Δαμασκηνός Δαμιανάκης.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αρχών, πλήθους  Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και λαοθάλασσας πιστών όπου κατέκλυσαν κυριολεκτικά του δρόμους γύρω από τον πρώτο Ιερό Ναό  που θεμελιώθηκε στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στην Κρήτη.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας  μεταφέρθηκε με πομπή και με τη συνοδεία της Αστυνομίας πάνω σε οχήματα της ομάδος διατήρησης ιστορικών οχημάτων του Παραρτήματος Χανίων  και τον χορευτικό παραδοσιακό σύλλογο ο Ζάλος.

Με παιανισμούς της μπάντας του Δήμου υποδέχτηκε την Ιερά Εικόνα στα προπύλαια του Ναού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ.Δαμασκηνό που βρίσκεται στο Βέλγιο, στη Συνοδεία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Περάκη και τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη.

Κατόπιν τελέστηκε επίσημος Δοξολογία και στην συνεχεία ακολούθησαν λόγοι ευχαριστίας από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, για την μεγάλη ευλογία που έφερε στην πόλη ο π. Δαμασκηνός Δαμιανάκης εκπροσωπώντας τον Τιτουλάριο Μητροπολίτη Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελο.

Παράλληλα εκτενέστατο ευχαριστώ για όλους όσους συνδιακόνησαν στην λαμπρή αυτή υποδοχή, εκφώνησε ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης. Ειδικές ευχαριστίες απένειμε στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο που είχε τον όλο συντονισμό της Υποδοχής.

Ακολούθησε η Αντιφώνηση από π. Δαμασκηνό Δαμιανάκη ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Μητροπολίτου Φαναρίου και παράλληλα ευχαρίστησε Κλήρο και  Λαό για την θερμοτάτη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος, ενώ αναφέρθηκε με ιστορικά στοιχεία για την Παναγία του Τιχβίν που θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Πηγή: imka.gr