ΕΛΛΑΔΑ

Τεράστια επιτυχία της Ασφάλειας Αττικής – Σταμάτησε διεθνή σπείρα Κολομβιανών που δρούσε σε όλη την Ευρώπη

Ξηλώνεται σταδιακά η διεθνής σπείρα των Κολομβιανών κακοποιών που έκλεβαν σε ολόκληρη την Ευρώπη ιατρικά μηχανήματα, ανάμεσα τους και η χώρα μας, έπειτα από τις έρευνες που πραγματοποίησε η Ασφάλεια Αττικής, ανοίγοντας έτσι το δρόμο ακόμα και στο FBI προκειμένου να πραγματοποιήσει στοχευμένες έρευνες, για την πλήρη εξάρθρωση τις επικίνδυνης συμμορίας.

Στης 8 Ιουνίου στο Μιλάνο, αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Κολομβιανούς 43 και 29 ετών, αντίστοιχα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος τους διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις Ελληνικές Αρχές και συγκεκριμένα την Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της το αρμόδιο Τμήμα τις Ασφάλειας, εν προκειμένω το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά τις Ιδιοκτησίας, που ουσιαστικά εξάρθρωσε την πολυδαίδαλη συμμορία, οι δύο Κολομβιανοί συμμετείχαν το 2017 στις κλοπές ιατρικού εξοπλισμού στα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας στην Αθήνα, αλλά και στης Γενικές Νοσοκομειακές Μονάδες του Βόλου, της Λάρισας και της Λαμίας.

Μάλιστα άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση των Κολομβιανών και το πολύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι Ιταλικές Αρχές θα τους έχουν στείλει στην χώρα μας προκειμένου να δικαστούν.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται η σπείραπηγή ΑΠΕ – ΜΠΕΤο περασμένο μήνα στην Φρανκφούρτη, συνελήφθη από τις Γερμανικές Αρχές μία γυναίκα από την Κολομβία, για την οποία επίσης είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα από τις Ελληνικές Αρχές, για κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από Ελληνικά Νοσοκομεία.

click4more

Συνελήφθη στην Νάπολη ένα ζευγάρι – Είχε ρημάξει ελληνικά νοσοκομεία

Πλέον ένα μόνο άτομο παραμένει ασύλληπτο από την συγκεκριμένη συμμορία, και το οποίο κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται στην Κολομβία όπου και κρύβεται.

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε αρπάξει ακριβά κολονοσκόπια και γαστροσκόπια, από τον Άγιο Σάββα, αλλά και από τις Ιατρικές Μονάδες του Βόλου, τις Λάρισας και της Λαμίας, συνολικής αξίας 500.000 Ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες τις Ασφάλειας Αττικής, η συγκεκριμένη σπείρα είχε πραγματοποιήσει, επίσης, κλοπές ακριβών ιατρικών μηχανημάτων στην Βρετανία, την Γαλλία, το Βέλγιο και την Γερμανία.

Σκοπός τους ήταν η μεταπώληση των κλεμμένων μηχανημάτων σε ιατρεία και ιδιωτικές κλινικές στις ΗΠΑ και μάλιστα σε συμφέρουσες τιμές εξοικονομώντας έτσι δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr