ΕΛΛΑΔΑ

Τζαβάρας: «Στους μετανάστες δεν άρεσαν οι συνθήκες στη Μονή Πορετσού και πήγαν αλλού καλύτερα»

«Αξιόπιστο» χαρακτήρισε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό ο «γαλάζιος» βουλευτής

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο, μίλησε για την άρνηση προσφύγων και μεταναστών να μείνουν στη Μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πορετσού.

«Προφανώς δεν τους άρεσαν οι συνθήκες που επικρατούσαν εκεί και διατύπωσαν τη γνώμη ότι θα ήθελαν κάτι καλύτερο και βέβαια πήγαν σε κάτι καλύτερο και νομίζω θα φιλοξενηθούν σε ένα άλλο μοναστήρι που έχει η μητρόπολη Ηλείας» τόνισε προσθέτοντας «δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες, είναι μία περιοχή απομακρυσμένη από τα αστικά κέντρα». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε λόγια για ένα ζήτημα που είναι απλό».

Εξήρε πάντως τη στάση του Μητροπολίτη Γερμανού, λέγοντας ότι «ο μητροπολίτης Ηλείας, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος φωτισμένος, ένας ποιμενάρχης πραγματικά άξιος από κάθε άποψη, είμαι και προσωπικά σαν πολίτης της Ηλείας και σαν βουλευτής υπερήφανος για αυτά τα λόγια της αγάπης που είπε ο ποιμενάρχης».

Το προσφυγικό μεταναστευτικό είναι πολύ δύσκολο και η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ψήφισε έχει αξιόπιστο σχέδιο, κατέληξε ο κ. Τζαβάρας.