ΚΡΗΤΗ

Την παραδειγματική τιμωρία του ζητά ο δολοφόνος της 53χρονης

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΥΦΗ ΤΟΥ

Ούτε καν προσπάθησε να σκαρφιστεί μία… δικαιολογία για τη σφαγή της πρώην νύφης του και μητέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο 60χρονος που κατέσφαξε την 53χρονη Μαρίνα Τζωρμπατζή (όπως είναι τα ακριβή στοιχεία της θανούσης)  δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα το μέγεθος της πράξης του και εμφανίζεται να επιζητά να τιμωρηθεί σκληρά χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Ντρέπεται να εκστομίσει ότι έχει μετανιώσει.

«Ποιο το νόημα; Δεν αλλάζει τίποτα» φέρεται να είπε ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου αλλά και του διορισμένου συνηγόρου του, Νίκου Φανταουτσάκη.

Σχεδόν υποτονικά αποδέχεται τα πάντα. Άλλωστε το βίντεο που καταγράφει το λουτρό αίματος είναι αδιάψευστο ντοκουμέντο.

Έχει αποδεχτεί τη μοίρα του, όπως εκείνος καθόρισε τη μοίρα της 53χρονης, συνθλίβοντας τον ψυχισμό των παιδιών της, των παιδιών που όπως λέει, υπεραγαπούσε σαν δικά του.

Στο «γιατί;» το έκανε απάντηση ξεκάθαρη δεν μπορεί να δώσει. Αποφάσισε να την σκοτώσει ως υπαίτια για την απομάκρυνσή του από το σπίτι της ανιψιάς του. Με τη Μαρίνα δεν τα πήγαιναν καλά. Ήξερε ότι δεν τον ήθελε μέσα στα πόδια της και κοντά στα παιδιά της.

Όταν η ανιψιά τού ανακοίνωσε ότι έπρεπε να φύγει, γκρεμίστηκε ο μικρόκοσμός του.

Ό,τι είχε και δεν είχε ήταν αυτή η οικογένεια, η επαφή με τα ανίψια του. Τού στέρησε την οικογένεια που δεν μπόρεσε να αποκτήσει, θα τής στερούσε τη  ζωή. Εκεί κόλλησε το μυαλό του. Να την εκδικηθεί σκοτώνοντάς την.

«Τι κατάλαβες όπως τα έκανες;»

Την προηγούμενη νύχτα  είχε πιει. Όμως το πρωί ήταν νηφάλιος. Απλώς περίμενε το «θήραμα» του να ανοίξει την καφετέρια. Μπήκε μέσα και σε ήρεμο ύφος τής είπε:  “Τι κατάλαβες όπως τα έκανες;».

Έβγαλε το μαχαίρι και έπεσε πάνω της με απύθμενη μανία. Κάθε μαχαιριά ανάβλυζε μίσος. Ξανά και ξανά έως ότου έχασε το μέτρημα.

Ρωτήθηκε αν αντιμετωπίζει ψυχιατρικό πρόβλημα, υποστήριξε ότι ποτέ μέχρι πρότινος δεν είχε υποβληθεί σε μια τέτοια διαδικασία αν και δήλωσε ότι αισθάνεται φυσιολογικός.

«Εκτιμώ ότι τα αίτια είναι βαθύτερα» υποστήριξε ο συνήγορός του, Νίκος Φανταουτσάκης, επισημαίνοντας ότι κατά την κρίση του θα πρέπει να διερευνηθεί το ψυχιατρικό υπόβαθρο του κατηγορουμένου.

Ο ίδιος εξέφρασε ότι ο 60χρονος έχει παραιτηθεί πλήρως και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις κατηγορουμένου που επιζητούν την παραδειγματική καταδίκη τους χωρίς ελαφρυντικά και δικαιολογίες. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θέλησε ούτε να φάει στα κρατητήρια.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου από την ανατολική είσοδο από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά την έξοδό του μία διμοιρία είχε σχηματίσει κλοιό προστασίας καθώς είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος για να τον αποδοκιμάσει. Η προφυλάκισή του ήταν μονόδρομος.

.patris.gr