ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που καιγόταν το Μάτι ζητούσαν πυροσβεστικό για τον Ψινάκη -«Εχει πάρει φωτιά ο κήπος, στείλτε κάποιον, τα έχει καλά με τα κανάλια»

Ένα νέο ντοκουμέντο από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ο Ηλίας Ψινάκης ήταν από τα πρόσωπα που κατηγορήθηκαν έντονα από την κοινή γνώμη, καθώς απουσίαζε την ώρα που όλες οι δυνάμεις της χώρας έδιναν μάχη προκειμένου να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν.

Την ώρα λοιπόν που τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής χτυπούσαν ασταμάτητα από απεγνωσμένους πολίτες, αστυνομικός που υπηρετεί στην προστασία του Ηλία Ψινάκη τηλεφώνησε, ενώ η τεράστια πυρκαγιά στο Μάτι ήταν σε εξέλιξη, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια καθώς το σπίτι του δημάρχου καιγόταν.

Η αποκάλυψη για τα όσα είπε ο αστυνομικός του Ηλία Ψινάκη έγινε μέσω της έρευνας που έκανε ο Αλέξης Παπαχελάς.

Στο ηχητικό ακούγεται ο αστυνομικός του Ψινάκη, να καλεί στην Πυροσβεστική και να λέει πως έχει πάρει φωτιά ο κήπος. Από το τηλεφωνικό κέντρο τον ρωτούν αν υπάρχουν λάστιχα για να ρίξει νερό κι αν η φωτιά είναι μεγάλη.

«Επειδή κινδυνεύει κόσμος, τώρα μην έρθουμε για δύο δέντρα και τον κήπο», λένε συγκεκριμένα, ενώ στην συνέχεια ακούγεται συνομιλία και με τον ίδιο τον δήμαρχο Μαραθώνα, που επιβεβαιώνει πως έχει πάρει φωτιά εκτός από τον κήπο και το σπίτι.

Σε άλλο σημείο ακούγεται αστυνομικός να λέει ξανά πως έχει πάρει φωτιά το σπίτι του Ηλία Ψινάκη ζητώντας να σταλεί βοήθεια στην κατοικία, αφού όπως συμπληρώνει ο συνομιλητής του αστυνομικού «αυτός τα έχει καλά με τα κανάλια».