ΚΡΗΤΗ

Τη μαχαίρωνε ακόμα και νεκρή

ΜΕ 50 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΥΦΗ ΤΟΥ

Οτι πιο σκληρό και απάνθρωπο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους καταγράφεται στο βίντεο της φρίκης, διάρκειας περίπου 2,5 λεπτών, που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές Αρχές και το οποίο δείχνει τον τρομακτικά βίαιο θάνατο της 53χρονης Μαρίνας Τζωρμπατζάκη από τον αδερφό του πρώην συζύγου της, χθες νωρίς το πρωί στα Δειλινά.

Τα δεκάδες χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη γυναίκα με ένα κουζινομάχαιρο  αποτυπώνουν μονάχα ένα μέρος της τραγωδίας…

Εκείνο όμως που προκάλεσε την οργή ακόμα και των πλέον έμπειρων αστυνομικών είναι το αρρωστημένο και απύθμενο μίσος που είχε καταβάλει τον 60χρονο δράστη, αλλά και τα τελευταία αγωνιώδη λεπτά του θύματος σε μία απέλπιδα προσπάθεια που έκανε για να σωθεί, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει.

Η «Π» έχοντας γνώση του συνόλου του καταγεγραμμένου βιντεοληπτικού  υλικού που υπάρχει, παρουσιάζει ένα μέρος αυτού, με σκοπό να δείξει τον χαρακτήρα και τη μανία που είχε ο στυγερός δολοφόνος, ο οποίος δεν έσφαξε την Μ. Τζωρμπατζάκη, αλλά την κατακρεούργησε.

Ενδεικτικό των προθέσεων του δολοφόνου είναι το γεγονός ότι αν και η 53χρονη φαινόταν παραδομένη ή ήταν νεκρή, εκείνος θέλησε να της δώσει τη «χαριστική βολή» καρφώνοντάς της το φονικό όργανο πολλές φορές στο λαιμό.

Όλα έγιναν μέσα σε 2 λεπτά

Ο βίαιος θάνατος της 53χρονης Μαρίνας Τζωρμπατζάκη από τον αδερφό του πρώην συζύγου τηςΤο βίντεο που θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από ειδικούς, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν αστυνομικοί, ξεκινά (η ώρα είναι λίγα λεπτά μετά τις 6.30 το πρωί) δείχνοντας την 53χρονη να ανοίγει το αυτόματο ρολό του καφενείου – ταχυφαγείου στην οδό Στρυμώνος και Παύλου Μελά, το οποίο ανήκει, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ένα από τα τέσσερα παιδιά της.

Όταν η 53χρονη μπαίνει στο κατάστημα και περνάει μέσα από το μεταλλικό πάγκο, εκεί όπου βρίσκεται η λάντζα και το σημείο όπου φτιάχνει καφέδες, φαίνεται στην εικόνα να πλησιάζει ο δράστης, χωρίς η ίδια να τον έχει αντιληφθεί από την αρχή, καθώς είχε γυρισμένη πλάτη.

Στέκεται στα αριστερά της κι εκείνη με την άκρη του ματιού της τον βλέπει, γυρίζει και ενώ ο ίδιος βρισκόταν ακόμη έξω από τον πάγκο εργασίας, φαίνεται να της λέει κάτι. Στο βίντεο να σημειωθεί ότι  δεν υπάρχει ήχος και  δεν υπήρξε ανάλυση μέχρι χθες, για να ακουστούν τα λόγια του.

Ο μεταξύ τους διάλογος διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια απεικονίζεται ο 60χρονος να μπαίνει μέσα από τον πάγκο, να την πλησιάζει από την αριστερή πλευρά και χωρίς να της λέει τίποτα, βγάζει μέσα από το μπουφάν του το μαχαίρι με τη μεγάλου μήκους λεπίδα. Της επιτίθεται με φανερή την οργή του προς εκείνη, ενώ η Μ. Τζωρμπατζάκη προσπαθεί να προστατευτεί βάζοντας τα χέρια της για να καλυφθεί.

Ο βίαιος θάνατος της 53χρονης Μαρίνας Τζωρμπατζάκη από τον αδερφό του πρώην συζύγου της

Προσπάθησε να γλυτώσει, αλλά την πρόλαβε

Έχοντας δεχτεί τα πρώτα χτυπήματα στο σώμα της, που όμως δεν ήταν θανατηφόρα, η 53χρονη με όση δύναμη της έχει απομείνει, πηδάει επάνω στον πάγκο, προκειμένου να εγκαταλείψει το μαγαζί, να βγει στον δρόμο και να σωθεί. Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος διαφυγής.

Η ανάγκη όμως του δολοφόνου να τη σκοτώσει φαίνεται πως ήταν μεγαλύτερη και πιο ισχυρή από την προσπάθεια του θύματος να γλυτώσει. Έτσι, τη στιγμή που η άτυχη 53χρονη βρίσκεται επάνω στον πάγκο, την πιάνει, ανεβαίνει στον πάγκο κι εκείνος, «κουλουριάζονται» και πέφτουν και οι δυο στο πάτωμα, εξωτερικά του πάγκου εργασίας.

Στο πάτωμα και οι δύο, εκείνος της καρφώνει ασταμάτητα το μαχαίρι σε όλο το σώμα και κυρίως στην κοιλιά, ενώ φαίνεται καθαρά πως μια από της μαχαιριές που ίσως  της στέρησαν τη ζωή, ήταν όταν της κάρφωσε το φονικό όργανο δεξιά στο ύψος του στήθους, οπότε και η 53χρονη φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις της ή ακόμα και να έχει ξεψυχήσει.

Αν και είναι αναίσθητη ή νεκρή, ο 60χρονος δε σταματάει,  συνεχίζει να της καρφώνει το μαχαίρι στον λαιμό αρκετές φορές. Όταν πλέον αντιλαμβάνεται ότι είναι νεκρή, φυλάσσει το μαχαίρι και φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος…

Περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, όταν όμως το ασθενοφόρο έφθασε στο σημείο, ήταν ήδη πολύ αργά.

Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, στις πρώτες αναφορές τους, έκαναν λόγο για περίπου «50 μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματος, ιδιαίτερα στην κοιλιά».

patris.gr