ΚΡΗΤΗ

Τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου

Το Ηράκλειο είναι μεταξύ των πόλεων που την προσεχή Κυριακή (τρίτη του Νοεμβρίου) ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» διοργανώνει εκδηλώσεις με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις 11 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί συναυλία μνήμης με τη Φιλαρμονική Δήμου Ηράκλειου μπροστά στη Βασιλική Αγίου Μάρκου. Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθοι φορείς και σύλλογοι:

Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ, ΕΚΑΒ, Τροχαία Ηρακλείου, Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν. Ηρακλείου, ΕΛΜΕ Ηρακλείου,  Δήμος Χερσονήσου, Ομάδα Εθελοντών Παιδείας Δ. Ηρακλείου, Φωτογραφική ομάδα Φωτο-συνθεσις, Ραδιοφωνικός σταθμός Family.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα μεταξύ άλλων  αναφέρει:

«Ο σεβασμός στα θύματα των τροχαίων επιτάσσει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε το συνεχιζόμενο έγκλημα. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να σταματήσει να ισχύει το δίκιο του ισχυρότερου:  Του οδηγού αυτοκινήτου απέναντι στον πεζό, τον ποδηλάτη ή τον χρήστη μικρότερου μηχανοκίνητου, του θύτη απέναντι στο θύμα, του ζωντανού απέναντι στο νεκρό.

Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει Ειρήνη στους Δρόμους.

Άμεση Κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματά τους.
Ριζική αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στα τροχαία εγκλήματα. Ο φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλημμέλημα!…