ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι έλεγε ο Prince για το διαδίκτυο πριν 20 χρόνια

«Ένα πράγμα που ήθελα να σας πω… είναι να μην ξεγελιέστε από το ίντερνετ», έλεγε ο Prince σε μια ομιλία του, το 1999.

«Είναι ok να ασχολείστε με το διαδίκτυο αλλά μην αφήσετε το διαδίκτυο να σας επηρεάζει. Είναι εντάξει να χρησιμοποιείς το computer αλλά μην αφήνεις το computer να σε χρησιμοποιεί. Όλοι έχετε δει το Matrix. Γίνεται ένας πόλεμος και η μάχη είναι στο μυαλό σας και το βραβείο είναι το πνεύμα. Να είστε πολύ προσεκτικοί», έλεγε πριν 20 χρόνια ο διάσημος τραγουδιστής.

Ο Prince, πρωτοπόρος και κορυφαίος στην ποπ και ροκ μουσική, είχε μια περίπλοκη σχέση με το διαδίκτυο. Ήταν ο πρώτος που πούλησε άλμπουμ στο ίντερνετ και σχεδόν καθημερινά δεν έχανε την ευκαιρία να σπαταλήσει λίγο χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή του.

Ο ίδιος δεν δίστασε να προχωρήσει σε μηνύσεις 22 εκατ. δολαρίων το 2014 εναντίον των bloggers που δημοσίευαν βίντεο από τις συναυλίες του σε απευθείας σύνδεση, χωρίς να έχουν λάβει άδεια. Ωστόσο, το παραπάνω ποσό άλλαξε από τη στιγμή που αφαιρέθηκε το υλικό από το διαδίκτυο.

Μια fan του διάσημου τραγουδιστή, η Anil Dash σχολίασε μέσω του Twitter, ότι o Prince προσπαθούσε να ασκεί έλεγχο μέσω του διαδικτύου, ενώ γενικότερα πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του παλεύοντας με δισκογραφικές εταιρείες για τα δικαιώματα χρήσεως της μουσικής του.

Δείτε το βίντεο

newmoney.gr