ΚΡΗΤΗ

Τι απαιτείται για να γίνει το Ηράκλειο γαστρονομικός προορισμός;

Ημερίδα με θέμα «Heraklion Gastronomy – Το Ηράκλειο ως γαστρονομικός προορισμός» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου στη Λότζια.

Η ημερίδα ξεκινά στις 10:00 το πρωί και την διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού με την συνδιοργάνωση του  Πανεπιστημίου Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, Σωματείου Μαγείρων Ν. Ηρακλείου, Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου.

Στόχος είναι η ανάδειξη του Ηρακλείου ως γαστρονομικός προορισμός και αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για μία σειρά εκδηλώσεων που θα απευθύνονται –κυρίως-  στους επισκέπτες και θα πραγματοποιηθούν στην πόλη με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.

Πρόγραμμα

09:45-10:00 προσέλευση

10:00- 10:15: έναρξη εργασιών – χαιρετισμός: Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

10:15- 11:00: «Προσεγγίζοντας το Ηράκλειο ως γαστρονομικό προορισμό»: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

11:00-11:30: «Heraklion Gastronomy 2018» Ένα logo, ένα φεστιβάλ: Gian Andrea Carancini Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού

11:30-11:40: Διάλειμμα

11:45- 12:30: χαιρετισμοί

12:30-12:40: «Παγκρήτιο Φόρουμ – Η στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στη σύνδεση Αγροτοδιατροφής και Δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό»: Μανόλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

12:40-12:50: «Συνέργειες Δήμου Ηρακλείου & Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης»: Αλέξανδρος Στεφανάκης, Αντιπρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης & ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης

12:50-13:00: «Το κρητικό κρασί και η συμβολή του στο εγχείρημα Heraklion Gastronomy»: Νίκος Μηλιαράκης, Οινοποιός – Πρόεδρος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης

13:00- 13:10: «Ο ενεργός ρόλος των επαγγελματιών εστίασης μονόδρομος για την επιτυχία του project Heraklion Gastronomy»: Μαρία Αντωνακάκη, Πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου

13:10-13:20: «We do local: Ένα σύγχρονο εργαλείο Μάρκετινγκ για την ανάδειξη της αυθεντικής τοπικής φιλοξενίας και γαστρονομίας»: Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη, Υπεύθυνη επικοινωνίας και προώθησης του We do local.

13:20-14:00: Τοποθετήσεις – συζήτηση