ΚΡΗΤΗ

Τι θα δείτε στα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!

 

 

Οι τάρανδοι του Άη Βασίλη, το παιχνίδι της βασιλόπιτας, κάλαντα, ζογκλέρ, μάγοι, κλόουν, παραμύθια, γλυκά και πολλές εκπλήξεις, περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, που ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Όσοι ακολουθήσουν τα φωτισμένα δρομάκια που οδηγούν στα σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις παρακάτω δράσεις:

Μια βόλτα πάνω από την πόλη …

Όλοι μπορούν να κάνουν μια βόλτα με έναν από τους ταράνδους του Άη Βασίλη και να γίνουν βοηθοί του! Όλοι μπορούν να δουν την πόλη από ψηλά και να σκορπίσουν δώρα, με την πολύτιμη βοήθεια και την τεχνολογία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Χριστούγεννα… On Stage 

Μουσική, χορός και τραγούδι. Κάλαντα, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα. Μάγοι, κλόουν και ζογκλέρ, ο Καραγκιόζης και κομμάτια της παράδοσής μας, θα βρεθούν στην σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου!

Ένας περίπατος γιορτής και δημιουργίας

Ένας περίπατος δημιουργικός, σε μια γειτονιά γεμάτη με εικαστικές κατασκευές, με φωτισμό και μουσική, αλλά και με μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο. Την επιμέλεια έχει και πάλι το ΙΤΕ.

Το σπιτάκι των ξωτικών

Το ΙΤΕ έχει φροντίσει για μια σειρά από ευρηματικά παιχνίδια όπως «το παιχνίδι της βασιλόπιτας» και η αναζήτηση του φλουριού! Επίσης, το παιχνίδι «Βοήθησε τον Άη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα στις καμινάδες».

Τα γλυκά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου

Μικροί και μεγάλοι, με την συμβολή πολιτιστικών συλλόγων, φίλων και εθελοντών, θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Μυρωδιές από κανέλα, γαρίφαλο και πορτοκάλι θα γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο χωριό και όλοι θα πάρουν ένα κέρασμα!

Το σπιτάκι των εκπλήξεων

Το ΙΤΕ φροντίζει ώστε να υπάρχει η φωτογραφία των επισκεπτών του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου στην ντουλάπα με τον μαγικό καθρέφτη και τις διαφορετικές φορεσιές. Για να τυπώσουν όλοι την δική τους εορταστική καρτ-ποστάλ, με μια παλιά φωτογραφική μηχανή. Για να τηλεφωνήσουν στον Άη Βασίλη και για να μαζέψουν τα δώρα που του έπεσαν!

Το σπιτάκι με τα παραμύθια

Τα παιδιά «τρυπώνουν» στον… κόσμο των παραμυθιών, με την πολύτιμη συνδρομή του ΙΤΕ.

Το σινεμά του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου

Προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια.

Το σπιτάκι του Άη Βασίλη

Ο Άη Βασίλης περιμένει όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, για να τα πάρει αγκαλιά και να βγουν μαζί μια υπέροχη φωτογραφία! Στην αναμονή, μικροί και μεγάλοι μπορούν να «εξερευνήσουν» το  εργαστήριο του Άη Βασίλη!

Το εργαστήριο του Άη Βασίλη

Συγγραφείς παραμυθιών αφηγούνται στα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Η αφήγηση συνδυάζεται και με άλλες εικαστικές και χειροτεχνικές δραστηριότητες.

Το σπίτι των χρωμάτων

Τα παιδιά, με την βοήθεια των ξωτικών, δημιουργούν και ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη

Επειδή, Χριστούγεννα χωρίς γράμμα στον Άη Βασίλη δεν γίνονται!