ΚΡΗΤΗ

Τι κρύβεται πίσω από τη νυκτερινή εισβολή κουκουλοφόρων σε σπίτι;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ 75ΧΡΟΝΟ

Ληστεία ή κάτι άλλο ήταν το κίνητρο της μεταμεσονύκτιας εισβολής  τριών κουκουλοφόρων στην κατοικία ηλικιωμένου σε περιοχή της Χερσονήσου, κοντά στις εγκαταστάσεις υδάτινου πάρκου ψυχαγωγίας;

Είναι ένα περιστατικό που κινητοποίησε τις Αστυνομικές Αρχές στην διάρκεια της προχθεσινής νύχτας οπότε και ενημερώθηκαν για την τρομακτική εμπειρία που έζησε ο 75χρονος μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Ρούσος Λάκκος.

Με βάση την περιγραφή του παθόντα, οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ενώ οι δύο κρατούσαν όπλα. Την ώρα εκείνη ο ίδιος κοιμόταν και όπως ήταν φυσικό ξύπνησε από την αναταραχή. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν και ζήτησαν να τους υποδείξει που έχει τα χρήματα του. Ο ηλικιωμένος τους εξήγησε ότι δεν είχε λεφτά και λίγο αργότερα, αφού έψαξαν το σπίτι, έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα, όπως αναφέρεται.

Είναι ένα περιστατικό που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ληστείας, εντούτοις προβληματίζει τις αρμόδιες Αρχές που εξετάζουν διάφορες εκδοχές. Είχαν λάθος πληροφορίες; Μπήκαν στο σπίτι λάθους στόχου; Επεδίωκαν να τρομοκρατήσουν τον ηλικιωμένο για άλλους λόγους;

Υπάρχει κάτι άλλο; Όλα αυτά είναι σενάρια που εξετάζονται ενώ φυσικά παράλληλα «τρέχουν» οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Αστυνομικοί της Σήμανσης έκαναν φύλλο και φτερό τους χώρους του σπιτιού, εξωτερικά και εσωτερικά ενώ συλλέγονται και άλλα στοιχεία από διαφορετικές πηγές. Υπάρχουν κάποιες υποψίες που μπορεί να συνδέονται με την ευρύτερη περιοχή, όμως όλα αυτά ακόμα είναι πρόωρα. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.