ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Τούρκοι έβγαλαν πολεμικά πλοία και περιπολικό στα Ίμια!

Ενόψει της επετείου της κρίσης των Ιμίων, οι Τούρκοι προβαίνουν σε νέα πρόκληση, στέλνοντας πολεμικά πλοία να περιπολούν τα νησιά, «σε περίπτωση που οι Έλληνες θελήσουν να καταθέσουν στεφάνι», όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής έβγαλαν οι Τούρκοι στα Ίμια, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επέτειο της Κρίσης των Ιμίων. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνουν που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά!

Η σοβαρή αυτή πρόκληση εκτυλίσσεται από το απόγευμα της Δευτέρας, όπως αποδεικνύουν οι εικόνες των πολεμικών πλοίων να πλέουν κοντά στα Ίμια και οι οποίες μεταδίδονται από τουρκικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Σαμπάχ, «κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».

imia-ploia-ena
imia-ploia-tessera
imia-ploia-tria
imia-ploia-dyo
imia-ploia-eksi
imia-ploia-okto
Η τουρκική πρόκληση έρχεται εξάλλου μόλις λίγες ώρες μετά το αυστηρό μήνυμα που απηύθυνε προς την Τουρκία ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή: «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος, όσο ήταν στην θέση του υπουργού Άμυνας, αλλά και στο πλαίσιο του σόου που έδωσε κατά την αποχώρησή του από την θέση αυτή και από την κυβέρνηση, κατέθετε κάθε χρόνο στεφάνι στα Ίμια. Χωρίς να ανακοινώνεται ποτέ από πριν, ο κύριος Καμμένος πετούσε κάποια από τις ημέρες αυτές πάνω ή κοντά στις βραχονησίδες και κατέθετε στεφάνι, αναρτώντας κατόπιν τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

imi3
imi2
imi1

Panos Kammenos@PanosKammenos

Τελική πράξη…. από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι ΙΜΙΑ τώρα . Τιμή στους ΗΡΩΕΣ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΟΨΟ και σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΥΠΟΚΛΕΙΝΕΤΑΙ. Ευχαριστώ τους υπασπιστές μου τον πιλότο ΣΝΧΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ και το πλήρωμα του HU1 για όλα αυτά τα χρόνια.

358 people are talking about this

Embedded video

Vasilis Siriopoulos@V_Siriopoulos

Η στιγμή που ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos πραγματοποιεί ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγι​ώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

62 people are talking about this

Εντωμεταξύ, στην αναζήτηση της Google, αν ψάξει κανείς για τη λέξη «Ίμια» τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζονται Τούρκοι στρατιώτες, προφανώς σε φωτογραφίες αρχείου. Καθώς δεν φαίνεται πού έχουν τραβηχτεί, και μπορεί να έχουν ανέβει από οποιονδήποτε, είναι σαφές πως δεν έχουν άλλο σκοπό παρά την πρόκληση.

Οι φωτό από το Google

Δείτε επίσης