ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική πρεσβεία: Απολύτως απαράδεκτο να περιπλανάται ελεύθερος ο Κουφοντίνας

Την αντίδραση της Τουρκικής πρεσβείας, προκάλεσε η απόφαση για νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η τουρκική πρεσβεία, με ανάρτησή της στο twitter, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της και εκφράζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε νέα εξαήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα δίνοντας του, όπως τονίζει, τη δυνατότητα να περιφέρεται ελεύθερα γύρω από τα θύματα του και τις οικογένειες τους.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο ότι ο Κουφοντίνας, ο τρομοκράτης που δεν δείχνει μετάνοια για τα αχαρακτήριστα εγκλήματά του, μπορεί να κάνει συχνά διακοπές από τη φυλακή και να περιπλανάται ελεύθερα γύρω από τα επιζώντα θύματα του και τις οικογένειες τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet της τουρκικής πρεσβείας.

Υπενθυμίζεται πριν από λίγες ημέρες, είχε διαρρεύσει ότι το Συμβούλιο των φυλακών ενέκρινε άλλη μία άδεια στο μέλος της 17Ν, η οποία ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έξι ημέρες.

Ωστόσο, επισήμως, οι πληροφορίες από το υπουργείο σχετικά με το θέμα αυτό, κάνουν λόγο για παρανόηση και ότι δεν υπάρχει έγκριση νέας άδειας, αλλά δημοσιοποιήθηκε απόφαση για την επιμέτρηση των οδοιπορικών και του υπολογισμού της άδειας των κρατουμένων.