ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική προκλητικότητα: Παρέμβαση εισαγγελίας για δήθεν πτήση F-16 μέχρι την Καβάλα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τονίζει σχετικά με την υπέρπτηση του τουρκικού F-16 ότι πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε η «είδηση» που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι ανήμερα της 15ης Μαρτίου τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος τύπου F-16 έφτασε μέχρι την Καβάλα.

Με αφορμή τη δημοσίευση της συγκεκριμένης πληροφορίας, η οποία διαψεύστηκε σε όλους τους τόνους από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μάλιστα, την έρευνα θα διενεργήσει η Ασφάλεια Αττικής, σύμφωνα με την παραγγελία της εισαγγελίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πάντως έχει προχωρήσει σε διάψευση των συγκεκριμένων πληροφοριών με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στη σχετική ανάρτησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα; Πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης. Όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε!».