ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκος εθνικιστής «είδε»… αεροδρόμιο και συστοιχίες πυραύλων στο Φαρμακονήσι-Το 2015 ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κολύμπησε μέχρι το Φαρμακονήσι για να υψώσει την τουρκική σημαία 

Tον Αύγουστο του 2015 ισχυρίστηκε πως κολύμπησε από τις τουρκικές ακτές προς το Φαρμακονήσι, για να υψώσει τη… σημαία με την ημισέληνο. Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στη συνέχεια στα social media έγιναν viral από τους συμπατριώτες του, αν και από πουθενά δεν προέκυψε πως «τραβήχτηκαν» στο ελληνικό νησί αλλά παραπέμπουν στα μικρασιατικά παράλια.

Ο λόγος για τον 45χρονο σήμερα Ακπέρ Σουνάτσογλου, αθλητή κολυμβητικών μαραθωνίων, που τότε κατάφερε να γίνει επίκεντρο της δημοσιότητας στην Τουρκία, με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της χώρας.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, ο Σουνάτσογλου ξαναθυμήθηκε το «κατεχόμενο» -από την Ελλάδα- Φαρμακονήσι και ως δεινός κολυμβητής, προσέγγισε και πάλι μυστικά το νησί για να έρθει μπροστά σε μία «μεγάλη έκπληξη», όπως ο ίδιος ανακοίνωσε μ’ επιστολή διαμαρτυρίας προς τα τουρκικά ΜΜΕ.

2

«Η Ελλάδα έχει τοποθετήσει συστοιχίες πυραύλων στραμμένες προς την Τουρκία, με το εύρος τους να μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα. Κατασκεύασαν αεροδρόμιο και τοποθέτησαν μεγάλο ραντάρ» υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως οι ελληνικές κινήσεις : «Έρχονται σ’ αντίθεση με όσα αναφέρει ρητά η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης για αφοπλισμό των νησιών. Οι Έλληνες όχι μόνο κατέλαβαν το Μπουλαμάτς Αντασι (Φαρμακονήσι) αλλά εγκατέστησαν σ’ αυτό και πυραύλους που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας». Η ανακοίνωση του 45χρονου κολυμβητή καταλήγει, λέγοντας πως θα συνεχίσει να κολυμπάει προς το Φαρμακονήσι, που κατέχεται παράνομα από την Ελλάδα και ζητώντας από την Άγκυρα να λάβει μέτρα : «Το Φαρμακονήσι ανήκει στα 16 νησιά που κατέχει παράνομα η Ελλάδα. Η ασφάλεια και εθνική κυριαρχία τονίζει κινδυνεύει και προειδοποιώ για αυτό τους πολίτες και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να λάβει μέτρα».

1

Βέβαια αυτή τη φορά η ανακοίνωση του Σουνάτσογλου, δεν συνοδεύτηκε από φωτογραφικό υλικό, οπότε δεν έχουμε εικόνα του φανταστικού αεροδρομίου, του ραντάρ και των πυραύλων που έχει κατασκευάσει και τοποθετήσει αντίστοιχα η Ελλάδα, σύμφωνα με τη φαντασία του.

Το θέμα βέβαια δεν είναι τα όσα φαιδρά υποστηρίζει ο 45χρονος, που δηλώνει «Κεμαλιστής», αλλά η σπουδή των τουρκικών ΜΜΕ να δημοσιεύσουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του, που βέβαια δεν τεκμηριώνονται.