ΚΡΗΤΗ

Το «βάλσαμο» της οικογένειας Παρασκάκη, μετά το χαμό της μικρής Μελίνας

Με τη Μελίνα στο στήθος του και τον αριθμό των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι στο χέρι του έτρεξε στο Μαραθώνιο ο Μάνος Παρασκάκης

Φορώντας μία μπλούζα η οποία απεικόνιζε την αδικοχαμένη του κορούλα, τη μικρή Μελίνα, και έχοντας γραμμένο στο μπράτσο του τον αριθμό 99, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο Μάνος Παρασκάκης έτρεξε στον Κλασικό Μαραθώνιο, που πραγματοποιήθηκε στην Αττική.

Μάλιστα, ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε και στο λόγο που, τελικά, μετά από τόσα χρόνια, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, έχουν βρει και πάλι ένα λόγο για να αισιοδοξούν.

Πρόκειται για τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού, μιας γλυκιάς μπέμπας, η οποία, όπως ο ίδιος ο κ. Παρασκάκης δήλωσε, αποτελεί το «βάλσαμο» για την οικογένεια του, χωρίς ωστόσο ο πόνος για το χαμό της μικρής Μελίνας να έχει απαλύνει.

«Ο ερχομός της μικρής δεν απάλυνε τον πόνο μου για τον χαμό της Μελίνας. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω αυτό, μου κατέστρεψαν τη ζωή. Είναι ένα βάλσαμο, αλλά όχι ο πόνος μου δεν απαλύνεται. Βλέπω και τη δίδυμη αδελφή της Μελίνας και τη μικρή να μεγαλώνουν, να ζουν σημαντικές στιγμές, όπως η πρώτη μέρα στο σχολείο και σκέφτομαι πάντα γιατί να μην είναι εδώ και η Μελίνα», ανέφερε ο Μάνος Παρασκάκης.

Συγκίνηση κατά το Μαραθώνιο

Συγκινητική για το Μάνο Παρασκάκη ήταν η στιγμή όταν καταχειροκροτήθηκε – όπως ο ίδιος ανέφερε – κατά τη διάρκεια του Κλασικού Μαραθωνίου και συγκεκριμένα όταν πέρασε μπροστά από τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Όπως ανέφερε, η εικόνες της καταστροφής, αλλά και η δύναμη των κατοίκων τον συγκίνησαν βαθιά και ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συγκινήθηκε από το δράμα που έζησαν και συνεχίσουν να ζουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όμως όμως όπως η δική του απώλεια δεν σταμάτησε τη ζωή του, έτσι και για τους ανθρώπους αυτούς η ζωή θα επανέλθει στους παλιούς της ρυθμούς.