ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Το βίντεο που θα σε κάνει να πεζοπορήσεις το συγκλονιστικό Φαράγγι της Σαρακίνας!

Η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος με μαγευτικά, μεσογειακά τοπία που κερδίζουν τον θαυμασμό και των πιο απαιτητικών επισκεπτών! Ανάμεσα στις αμέτρητες, φυσικές ομορφιές του νησιού, ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα εκατοντάδες φαράγγια που μπορεί να συναντήσει κανείς από άκρη σε άκρη σε κάθε νομό. Οι εικόνες που περιμένουν τους τολμηρούς οι οποίοι διψούν για πεζοπορία, άφθονο πράσινο και επιβλητικές δημιουργίες της φύσης, σίγουρα θα αξίζουν την όποια κούραση απαιτεί η διαδρομή στα φαράγγια.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια της Κρήτης είναι χωρίς αμφιβολία λοιπόν αυτό της Σαρακίνας στο Νομό Λασιθίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το παραλιακό χωριό Μύρτος όπου και είναι οι εκβολές του ποταμού που διασχίζει το φαράγγι. Αν και σχετικά μικρό σε μήκος (περίπου 1.500 μέτρα), σφύζει από συγκλονιστικά περάσματα και αρμονικές εικόνες της κρητικής φύσης! Ο μύθος μάλιστα αναφέρει πως ο Γίγαντας Σαραντάπηχος που ήταν γιος του πατέρα των θεών Δία έσκυψε κάποτε διψασμένος να πιει νερό από το ποτάμι Κρυγιός ή Μύρτος. Η μακριά του γενειάδα έσκισε στα δύο το βράχο του βουνού κι έτσι δημιουργήθηκε το φαράγγι της Σαρακίνας…

Ένας λάτρης της φύσης και των ταξιδιών, βρέθηκε πρόσφατα στο Λασίθι και δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να διασχίσει το πανέμορφο φαράγγι της Σαρακίνας. Δείτε παρακάτω το υπέροχο βίντεο που ανέβασε στο youtube και μας μεταφέρει όλες τις ομορφιές του από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής!