ΚΡΗΤΗ

«Το δελτίο ήταν δικό μου» – Τι απαντά η χήρα του Κρητικού που αυτοκτόνησε

Ο 87χρονος πρώην εργοστασιάρχης μπορεί να στάθηκε αρχικά τυχερός και κέρδισε το λαχείο, ωστόσο από εκείνη την μέρα άρχισε η μεγάλη περιπέτεια… Μπορεί να κέρδισε 984.000 ευρώ, αλλά αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν στενά συγγενικά του πρόσωπα του έκλεψαν το τυχερό δελτίο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ηλικιωμένος άντρας πήγαινε 2 με 3 φορές την εβδομάδα στο πρακτορείο και έπαιζε μέχρι που η τύχη του χαμογέλασε. Ωστόσο, όταν κέρδισε τα χρήματα, η σύζυγος και η κόρη του φέρονται να του έκλεψαν το δελτίο, με συνέπεια να πέσει σε κατάθλιψη και να αυτοκτονήσει.

Ο γιος του άτυχου άντρα «σπάει» τη σιωπή του στην εκπομπή «Μαζί σου» και ξεσπά για τον θάνατο του πατέρα του, ενώ ορκίζεται ότι αυτή η υπόθεση θα φτάσει ως το τέλος της: “Οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που οδήγησαν τον πατέρα μου σ’ αυτή την πράξη, είναι διάσημοι στην Καλογρέζα και σε λίγο θα γίνουν διάσημοι και σ’ όλη την Ελλάδα. Η ελληνική δικαιοσύνη προχωράει. Προχωράμε… Αυτό που κρατάω από τον πατέρα μου είναι η υπόσχεση που του έδωσα την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Χωρίς να ξέρω για την πράξη του, του ορκίστηκα ότι θα λάμψει το φως της δικαιοσύνης.

Θα δικαιωθεί! Τον βλέπω κάθε βράδυ στον ύπνο μου και θα γίνει η επιθυμία του. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό θα φτάσει ως το τέλος. Μου ζήτησε δικαιοσύνη. Εξαπατήθηκε, κοροϊδεύτηκε, εκβιάστηκε, απειλήθηκε. Έχει γίνει κλοπή, έχει γίνει υπεξαίρεση. Το δελτίο του το άρπαξαν και του άσκησαν ψυχολογική βία”.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, μάλιστα, έγιναν γνωστοί για πρώτη φορά και οι ισχυρισμοί της άλλης πλευράς. Η χήρα του ηλικιωμένου άντρα φέρεται να έχει εξαργυρώσει το δελτίο, ωστόσο δεν έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής της, που σημαίνει ότι δεν έχει κάνει ακόμη χρήση των κερδών.

Μάλιστα, η ίδια ισχυρίζεται πως το «ματωμένο δελτίο» ήταν δικό της και ότι επί χρόνια έπαιζε τα ίδια νούμερα – συγκεκριμένα τον αριθμό από τις πινακίδες των αυτοκινήτων της.

Η ίδια έδωσε το δελτίο στον άντρα της, με σκοπό να το καταθέσει στο πρακτορείο, ενώ του έδινε και δικά της χρήματα από τη σύνταξή της για γούρι. Όταν έμαθαν πως κέρδισαν τα χρήματα, στην αρχή υπήρξε ενθουσιασμός, ωστόσο στη συνέχεια ξεκίνησαν τα προβλήματα…