ΚΟΣΜΟΣ

Το δολοφονικό βλέμμα του Ερντογάν σε καστανά που… φοβήθηκε να του πουλήσει!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με έναν καστανά στην Κωνσταντινούπολη με όχι και τόσο… φιλική διάθεση!

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να δείξει πως είναι κοντά στον λαό γι αυτό και βγήκε στον δρόμο, όπου περπάτησε στην οδό του Πέραν ενώ έκανε βόλτα και με το τραμ. Κάποια στιγμή αποφάσισε να αγοράσει κάστανα για τον ίδιο και την συνοδεία του. Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν γαλαντόμος γεμίζοντας συνολικά 5 σακουλάκια και στην συνέχεια ζήτησε από τον καστανά να του πει πόσο κοστίζουν.

«Τίποτα δεν χρωστάτε πρόεδρε» ήταν η απάντησή του, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκπλήσσεται και να του λέει: «Τι λες τώρα, δεν γίνεται! Μου έδωσες πέντε σακουλάκια κάστανα και θα μου πεις την κανονική τους τιμή».

Ο καστανάς με χαρακτηριστική τρεμάμενη φωνή του απάντησε: «Εγώ σας έδωσα 700 γραμμάρια και κάνουν 70 λίρες». Ο Ταγίπ Ερντογάν τότε του ζήτησε να του πει και την τιμή του κιλού… «Πόσο πουλάς το κιλό;» ρώτησε τον πλανόδιο πωλητή για να λάβει την απάντηση «100 λίρες». Ο Τούρκος πρόεδρος φάνηκε να εκπλήσσεται αλλά τελικά έβγαλε μετρητά και πλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, η τιμή των καστάνων έχει αυξηθεί περίπου 80% μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αν και οι 100 λίρες τον κιλό μάλλον ήταν «ειδική τιμή» για τον πρόεδρο, δεν παύει να είναι υψηλή, κάτι που πιθανόν προκάλεσε αυτήν την παράξενη αντίδραση από τον Ερντογάν.