ΚΡΗΤΗ

Το καυστικό σχόλιο της αντιδημάρχου για τη Ρέα Γαλανάκη

Σε ένα αρκετά καυστικό σχόλιο προχώρησε με ανάρτησή της στο facebook, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Αριστέα Πλεύρη, με αφορμή το μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη «Τα βαθειά αμίλητα νερά» που παρουσίασε πριν από χρόνια την μια πλευρά της ιστορίας, δοσμένη από τη ματιά της οικογένειας Κεφαλογιάννη, κάτι που είχε προκαλέσει την αντίδραση των μελών της οικογένειας Πετρακογιώργη, όπως έγραψε το Cretalive.

68 χρόνια μετά, η ιστορία αυτή εξακολουθεί να συγκινεί και να ηλεκτρίζει.

Στην ανάρτησή της, λοιπόν, η ανιψιά της Τασούλας που ζει όλα αυτά τα χρόνια εκτός Κρήτης, η οποία κατάφερε να αποσπάσει … 8ωρη συνέντευξη για το χρονικό της απαγωγής που συγκλόνισε την Κρήτη, αναφέρει:

“Και ασφαλώς, η αφήγηση της Τασούλας θα συνοδεύεται από έγγραφα και ντοκουμέντα, από εφημερίδες του τοπικού και αθηναϊκού τύπου, από όλα εκείνα δηλαδή που η κ. Γαλανάκη απέκρυψε ή αγνόησε, ακροβατώντας στην απίστευτη αντίφαση μεταξύ της ελευθερίας της λογοτεχνίας και του “δοκουμέντου”, όπως αυτάρεσκα ισχυρίζεται. Μπορεί η αξιοπρέπεια της Τασούλας να μην της επιτρέπει να πέφτει στο ίδιο επίπεδο, αλλά η κ. Γαλανάκη οφείλει να γνωρίζει για ό,τι άμεσα σχεδιάζει, ότι η κοινωνία ολόκληρη και ειδικότερα της Κρήτης, θα της δώσει την ίδια απάντηση που έλαβε όταν ανερυθρίαστα εκμεταλλεύτηκε την “εξασφαλισμένη σιωπή των νεκρών και την αξιοπρέπεια των ζωντανών”.

.cretalive