ΕΛΛΑΔΑ

Το οικόπεδο της φρίκης -Εδώ βρέθηκαν νεκροί αγκαλιασμένοι, οι 25, στο Μάτι [εικόνες & βίντεο]

Ισως η πιο σοκαριστική στιγμή της τραγωδίας στο Μάτι ήταν η στιγμή που 25 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, πολλοί εκ των οποίων αγκαλιασμένοι, σε οικόπεδο στο Μάτι.

Κάτοικοι και παραθεριστές από το Μάτι, οι οποίοι είδαν τη φωτιά να έρχεται, κατευθύνθηκαν προς την παραλία. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν. Στον αδιέξοδο δρόμο που κατέληξαν από κάτω υπήρχε γκρεμός.

Εκτυλίχθηκαν δραματικές στιγμές. Ενα 13χρονο κορίτσι έπεσε φλεγόμενο κάτω στο γκρεμό και έχασε τη ζωή του.

Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν σε διπλανό οικόπεδο, στο περίβολο χώρο ενός σπιτιού. Ο χώρος ήταν ανοιχτός, πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να σωθούν.

Ωστόσο, οι φλόγες τους κύκλωσαν, οι 25 εγκλωβίστκαν και έχασαν τη ζωή τους είτε επειδή κάηκαν, είτε επειδή πνίγηκαν από τις φλόγες.

Κανείς δεν γλίτωσε.

Μάλιστα, πολλοί εξ’ αυτών βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Υπάρχαν ολόκληρες οικογένειες, γονείς με παιδιά, παππούδες με εγγόνια. Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι δεν υπήρχε ελπίδα και το μόνο που τους έμενε ήταν να αγκαλιαστούν…

Το οικόπεδο που έγινε τάφος για τους 25. Το οικόπεδο που έγινε τάφος για τους 25. Τα απομεινάρια της τραγωδίας. Τα απομεινάρια της τραγωδίας. Νερά, μάσκες και γάντια των διασωστών που χθες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα. Νερά, μάσκες και γάντια των διασωστών που χθες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα. Το θέαμα σόκαρε και τους διασώστες, όπως είπε ο επικεφαλής των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού μιλώντας στο iefimerida.Το θέαμα σόκαρε και τους διασώστες, όπως είπε ο επικεφαλής των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού μιλώντας στο iefimerida.Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Σχιστό για ιατροδικαστική εξέταση και για να γίνει η ταυτοποίηση. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Σχιστό για ιατροδικαστική εξέταση και για να γίνει η ταυτοποίηση. Η μανία της φωτιάς δεν άφησε τίποτα όρθιο. Η μανία της φωτιάς δεν άφησε τίποτα όρθιο. Τα κλειδιά του αυτοκινήτου... Οι περισσότεροι έφθασαν εκεί με τα αυτοκίνητά τους. Διαλύθηκαν από τη φωτιά και αυτά... Τα κλειδιά του αυτοκινήτου… Οι περισσότεροι έφθασαν εκεί με τα αυτοκίνητά τους. Διαλύθηκαν από τη φωτιά και αυτά… Διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα παντού. Διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα παντού. Σ' αυτό το οικόπεδο βρέθηκαν νεκροί οι 25 άνθρωποι, που στιγμάτισαν την τραγωδία στο Μάτι. Σ’ αυτό το οικόπεδο βρέθηκαν νεκροί οι 25 άνθρωποι, που στιγμάτισαν την τραγωδία στο Μάτι. Τραγικές εικόνες...Τραγικές εικόνες…Το σπίτι το οποίο βρισκόταν μέσα στο οικόπεδο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το σπίτι το οποίο βρισκόταν μέσα στο οικόπεδο καταστράφηκε ολοσχερώς. Ο γκρεμός που τους εγκλώβισε. Ο γκρεμός που τους εγκλώβισε. Προσωπικά αντικείμενα των 26, μισκοκαμένα στο οικόπεδο... Προσωπικά αντικείμενα των 26, μισκοκαμένα στο οικόπεδο… Μια ζώνη, ότι απέμεινε από την καταστροφή... Μια ζώνη, ότι απέμεινε από την καταστροφή…

iefimerida.gr