ΕΛΛΑΔΑ

Το παρασκήνιο με τα Σκόπια: Τσίπρας-Ζάεφ «κλείδωσαν» τη συμφωνία σε 30 λεπτά

Μετά την επίτευξη συμφωνίας για το Ονοματολογικό με τα Σκόπια η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνονται τώρα στη μάχη των εντυπώσεων.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον, ωστόσο, έχουν οι λεπτομέρειες που έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητας για το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε, μέχρι να βγει «λευκός καπνός».

Ενδεικτικό του κλίματος που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στους δυο πρωθυπουργούς, αποτελεί το γεγονός ότι το δεύτερο και καθοριστικό χθεσινό τηλεφώνημα διήρκησε κατά πληροφορίες του Iefimerida  μόλις 30’, σε αντίθεση με αυτό της Δευτέρα που παρά τα όσα ανακοινώθηκαν αρχικώς, ξεπέρασε κατά…. πολύ τη μία ώρα.
Μάλιστα, πηγές με γνώση του παρασκηνίου έλεγαν πως μετά τις τελευταίες εκκρεμότητες και την ενημέρωση που έλαβε για να τηρηθεί το τυπικό της διαδικασίας και ο Μάθιου Νίμιτς, ανακοινώθηκε η συμφωνία.

Όσο για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, από το Μαξίμου έλεγαν πως η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε επίσης να δει τη συμφωνία, σχολιάζοντας πως μίλησαν «σε καλό κλίμα». Αντιθέτως, κακό κλίμα υπάρχει με την αξιωματική αντιπολίτευση, πράγμα που φάνηκε και στην ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης,αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

 iefimerida.gr