ΚΡΗΤΗ

Το σφουγγάτο του Άι-Γιώργη

 

Και το Νοέμβρη και τον Απρίλη!

Το σφουγγάτο του Αγίου Γεωργίου γίνεται με κιμά (κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια στην αυθεντική του εκδοχή) και είναι νόστιμο πιάτο στο οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον  κιμά για μακαρόνια που μας περίσσεψε. Φυσικά αυτό είναι η κεντρική ιδέα, γιατί κι εδώ μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να προσθέσουμε τυρί,  ψιλοκομμένη πιπεριά, κανένα μανιταράκι και ό,τι άλλο μας φωτίσει ο Αϊ-Γιώργης!

Υλικά:

250 γραμμάρια κιμά

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

1/3 κούπας ελαιόλαδο

2-3 κουταλιές σούπας κρασί

1 κούπα τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή ανάλογη έτοιμη σάλτσα.Αλάτι

Πιπέρι

4 αυγά

cretangastronomy.